Rosi: “Želim da se vratim u Brnu”

Vozač Jamahe i aktuelni Moto GP šampion Valentino Rosi uspešno se oporavlja posle operacije potkolenice i povrede zadobijene pre tri nedelje.

Izvor: JT

Subota, 26.06.2010.

21:21

Default images

Rosi ističe da očekuje da će se vratiti na stazu do češke runde šampionata, 15. avgusta na stazi “Brno”, ako njegov oporavak i dalje bude tekao kako trebe.

“Tri nedelje su prošle od nesreće i dve od kako sam izašao iz bolnice, i veoma sam srećan kako se moj oporavak odvija”, istakao je Rosi.

Osećam se mnogo bolje i živim život polu-normalno iako ću do potpuno normalnog osećaja morati da sačekam do povratka na motor. Hodam uz pomoć štaka i za nekoliko dana ću moći da se oslanjam na nogu. Iskreno, nisam očekivao da ću se ovako dobro osećati samo nekoliko nedelja posle udesa, mislim fizički, ali i psihički”, rekao je ‘Doktor’.

U sklopu oporavka Rosi neko vreme provodi u hiperbaričnoj komori, ali takođe i vežba u teretani. Ipak, još uvek ima problema sa bolovima u ramenu, ali se uprkos tome nada brzom povratku u šampionat.

Ako moj oporavak protekne bez problema moj cilj je da budem spreman za Veliku nagradu Češke u Brnu. Počeo sam malo da izlascima i moji prijatelji me nijednog trenutka ne ostavljaju samog, iako nisam baš navikao da toliko vremena provudim u Tavuliji. Nedostaje mi motor, tim i padok i baš zbog toga se trudim da se vratim što pre”, naglasio je Rosi.

Do njegovog povratka na stazu Rosija će u Jamahi od trke za Veliku nagradu Katalonije, koja se vozi narednog vikenda, menjati Japanac Vataru Jošikava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: