Bron razočaran rezultatima tima

Direktor ekipe Mercedes GP Ros Bron razočaran je rezultatima koje je taj tim postigao ove sezone u Formuli 1.

Izvor: AK

Subota, 26.06.2010.

19:24

Default images

Vozači Mercedesa Niko Rozberg i Mihael Šumaher loše su vozili u kvalifikacijama za Veliku nagradu Evrope, pa će u nedelju startovati sa 12, odnosno 15. mesta.

To je najlošiji Šumaherov rezultat u kvalifikacijama ove sezone. Sedmostruki svetski prvak rekao je da su za neuspeh krivi "problemi sa kočnicama i gumama".

"U pojedinim trkama video se napredak, ali u nekima smo loše prošli. Nemamo sjajno vozilo ove godine i to svakako nije moglo da pomogne Šumaheru", rekao je Bron.

Šumaher se suočava sa kritikama medija i vozača zbog postignutih rezultata ove sezone, a vodeći u generalnom plasmanu Luis Hamilton iz Meklarena rekao je da je Šumaheru "teško da se bori sa mladim vozačima koji imaju glad za pobedama kakvu je on imao na početku karijere".

"Moramo dobro da razmislimo, procenimo situaciju i odlučimo o narednim potezima. Trudimo se da poboljšamo i razvijemo vozilo, ali ponekad se dogodi da se pri velikom trudu sapletete", rekao je Bron.

Ove sezone voženo je osam trka u Formuli 1, a u generalnom plasmanu konstruktora Mercedes GP zauzima četvrto mesto sa 108 poena, dok je Meklaren prvi sa 215.

U konkurenciji vozača Rozberg zauzima šesto mesto sa 74 poena, a Šumaher deveto sa 34.

Trka za Veliku nagradu Evrope vozi se u nedelju u Valensiji od 14 časova. Pol poziciju osvojio je Sebastijan Fetel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: