Odbojkaši slavili protiv Kine

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je na gostovanju Kinu u prvoj utakmici četvrtog vikenda takmičenja u ovogodišnjem izdanju Svetske lige.

Izvor: JT

Subota, 26.06.2010.

11:48

Default images

Srbija je do pobede došla sa 3:1 (23:25, 25:22, 25:16, 25:16), posle jednog sata i 26 minuta igre, i to joj je šesti trijumf ove godine u Svetskoj ligi.

Najbolji u redovima srpske reprezentacije bio je Nikola Kovačević sa 18 poena, jedan manje imao je Saša Starović, dok su Miloš Nikić i Marko Podraščanin upisali po devet poena.

Iako podmlađeni i posle dugog i napornog puta, izabranici Igora Kolakovića su, sem u prvom setu, opravdali ulogu favorita.Opuštanje u finišu prvog seta donelo je vođstvo domaćinu, a ključan je bio drugi set, u kojem je Srbija praktično prelomila meč. U trećem, a naročito u četvrtom setu, do izražaja je došla razlika u kvalitetu, koja je sigurno na strani Srbije.

Došli smo s razlogom ovde, da odnesemo svih šest bodova, jer smo i ostalim ekipama, a i sebi, pokazali da možemo da se borimo za prvo mesto i prolazak na finalni turnir. Da bismo postigli potrebne su nam obe pobede u Kini, a znali smo da nas očekuje težak posao jer je Kina potpuno drugačija ekipa kada igra na svom terenu“, rekao je kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković.

Novom pobedom Srbija je zadržala prvo mesto u B grupi sa tri boda prednosti u odnosu na Italiju.

Naredni meč Srbija i Kina igraju u nedelju od 10 časova po srednjeevropskom vremenu.

Kina – Srbija 1:3 (25:23, 22:25, 16:25, 16:25)
Kina: Bijan 10, Juan 6, Žang, Lijang 6, Žong 10, Čui 2, Đijao, Čen 18, Šen 3, Ću 2, Li, Ren 1. Treneri: Đijan Žuo i Čuočen Ćije.
Srbija: N. Kovačević 18, U. Kovačević, Petković 3, terzić 4, Stanković 5, Jojović, Nikić 9, Atanasijević, Starović 17, Petrović, Podraščanin 9, Rosić. Treneri: Igor Kolaković i Željko Bulatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: