Bonen propušta „Tur d’Frans“

Biciklista Kvik Stepa i jedan od najboljih sprintera na svetu Tom Bonen propustiće ovogodišnje izdanje trke „Tur d’Frans“ zbog povrede kolena.

Izvor: JT

Subota, 26.06.2010.

09:59

Default images

Bonen će zbog povrede morati da miruje pre nego što počne sa terapijom, a najprestižnija biciklistička trka na svetu startuje sledeće subote u Roterdamu.

Belgijanac, svetski šampion iz 2005. godiine, osvojio je zelenu majicu, za najboljeg sprintera na „Turu“ pre tri godine, a i prošle godine je morao da propusti trku zbog bolesti.

U dosadašnjem delu sezone Bonen nije ostvario posebne rezultate, imao je nekoliko etapnih pobeda na manjim trkama, dok je zauzeo drugo mesto u generalnom plasmanu trke Milan – Sanremo.

Razočaran sam. Posle tri dana odmora u trenirao sam pet sata, ali dugo imam probleme sa kolenom. Tokom poslednjeg sata treninga morao sam nekoliko puta da stanem zbog bola. Sve je počelo udesom na „Trci oko Kalifornije“, a situacija je postala još gora posle pada u Švajcarskoj“, rekao je Bonen, „Veoma sam tužan zbog sebe, tima i sponzora, ali i navijača koji su se radovali tome što „Tur“ prolazi kroz Belgiju. Sada mi je cilj da se potpuno oporavim i pokušam da dobro završim sezonu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: