Lekić: „Godina za pamćenje“

Od petka Dejan Lekić više nije fudbaler Crvene zvezde, već Osasune iz Pamplone, pošto je potpisao petogodišnji ugovor.

Izvor: JT

Subota, 26.06.2010.

08:51

Default images

Lekić je pre godinu dana stigao u redove crveno-belih iz trećeligaša Zemuna, a već za sedam dana pridružiće se novim saigračima.

„Odlazim posle godinu dana koje ću pamtiti dok sam živ. Stigao sam iz treće Lige Srbije a sada ću igrati u Primeri“, rekao je Lekić.

Nadam se da sam se makar malo odužio klubu za koji navijam i koji volim. Najdraži meč mi je svakako onaj protiv Dinama iz Tbilisija, to su mi bili i prvi golovi u Zvezdinom dresu. Sada se ponovo vraćam u samo navijačku funkciju i biću uz moje drugove dok se budu borili u novoj sezoni“, istakao je Lekić.

Lekić je u sredu odradio poslednji trening u Zvezdi i u četvrtak ujutru odleteo iz Ljubljane za Beograd odakle je nastavio put ka Barseloni u društvu sportskog direktora Ivana Adžića, koji je robjasnio kako je došlo do preokreta i odlaska Lekića u Osasunu umesto u najavljivani i očekivani Rasing.

Imali smo problema sa bankovnim garancijama Rasinga. Danima smo čekali taj jedan papir koji je trebalo da potvrdi da neće biti problema u isplati obeštećenja. Bez tog papira transfer nije mogao da se realizuje. Čekanje se odužilo i u tih nekoliko dana stigla je brza i konkretna ponuda Osasune, koja je čak i za nijansu izdašnija od Rasingove. Kako nismo ništa potpisali sa Rasingom odlučili smo se za dogovor sa konkretnijom Osasunom“, rekao je Adžić.

Čak ni Lekić nije znao za pojavu novog kluba.

Rekli smo mu tek kad je sleteo u Beograd. Razlika između kvaliteta dva kluba je mala, ali u korist Osasune i zato kod njega nije bilo problema oko promene“, dodao je Adžić.

Lekić je u petak predstavljen u novom klubu i tamošnjim navijačima. Polednji gol u dresu Crvene zvezde postigao je u poslednjem kolu šampionata na gostovanju u Subotici, za pobedu crveno-belih od 1:0 nad Spartakom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: