Duško Vujošević i zvanično u CSKA

Kako je B92 prvi najavio, dosadašnji trener Partizana Duško Vujošević potpisao je trogodišnji ugovor sa moskovskim CSKA.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2010.

16:47

Default images

U izjavi na zvaničnom sajtu ruskog kluba Vujošević je rekao da je zadovoljan i počastvovan što nastavlja karijeru u CSKA i dodao:

„Moj prelazak u Moskvu definitivo je korak napred u karijeri, ali verujem da će i ono što ja donosim koristiti klubu da napravi još bolje rezultate“.

„Rusija ima ogroman potencijal u svim segmentima, uključujući košarkaški talenat, i iskreno se nadam da će moje iskustvo u radu sa mladim, zajedno sa vrednim, svakodnevnim radom i posvećenosti terenu, pomoći mladim ruskim igračima da se razviju u prave košarkaše“, kaže trofejni trener.

Vujošević je istakao da će, osim afirmacija mladih, cilj biti i bolji rezultati.

„Prirodno, moraćemo svaki dan da se borimo sa našim rivalima kako bismo postigli vrhunske rezultate. Osvojio sam mnogo trofeja u karijeri, ali još mi nedostaje Evroligin. Sanjao sam da osvojim evropsku titulu i nadam se da će mi se san ostvariti tokom mog perioda u CSKA. Iskreno se nadam da će mi CSKA i Rusija pružiti istu vrstu ljubavi koju ja osećam dolazeći u novi klub i novu zemlju“.
"Ponuda je takva da nema čoveka koji ne bi razumeo moju odluku da je prihvatim, i profesionalno i u svim drugim aspektima. Ostavljam klub na dobrim i čvrstim osnovama i u dobrim rukama. Nije to stvar trenutka, već nešto što se dugo gradilo... Sistem je uspostavljen da traje, a sada treba ići dalje", rekao je Vujošević za klupski sajt Partizana.

Ime novog trenera još nije poznato, a agenciji Beta je u klubu rečeno da će biti poznato uskoro.

Predstavnici CSKA doputovali su ove nedelje u Beograd po Vujoševića, a u košarkaškim krugovima njegov odlazak u Moskvu bio je glavna vest, koju niko zvanično nije želeo da potvrdi, ali su svi nezvanično govorili da nije istina.

Vujošević je konačno potpisao ugovor čiji finansijski detalji nisu saopšteni, ali mediji navode da je vredan pet miliona evra za tri godine.

"Zahvalan sam svima koji su mi omogućili da služim Partizanu, pre svega radnoj zajednici, predsedniku i upravi kluba. Cela istorija svedoči o ljubavi koja zaborava nema. Posebno bih zahvalio navijačima. Ovo je prilika da se svi ujedine i podrže novi Partizan, jer će mu podrška biti jako potrebna", zaključio je Vujošević.

Trener je proveo poslednjih devet sezona u Partizanu, tokom kojih je osvojio devet titula prvaka Srbije, četiri Jadranske lige i četiri kupa. Vujošević je trenirao Partizan i tokom osamdesetih i tada je osvojio evropski Kup Radivoja Koraća, titulu prvaka Jugoslavije i nacionalni kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

273 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: