Todorić: „Svi žele da ostanu"

Sportski direktor košarkaškog kluba Partizan Dragan Todorić izjavio je da bi svi igrači ’crno-belih’ želeli da ostanu u klubu i naredne godine.

Izvor: MT

Ponedeljak, 21.06.2010.

14:24

Default images

Ipak, Todorić je svestan da će Partizan pred početak naredne sezone, gotovo sigurno ostati bez nekolicine bitnih igrača.

Klub će, po svemu sudeći, napustiti Lester Mekejleb i Lorens Roberts, ali će isto tako, praktično sigurno naredne sezone ’crno-beli’ dres nositi Aleks Marić i Jan Veseli.

Todorić je izjavio da je u klubu finansijska situacija bolja i da očekuje da će potpisivanje ugovora sa igračima biti nešto jednostavnije.

Sigurno je da smo u mnogo povoljnijoj finansijskoj situaciji nego prethodnih godina. Urađeno ej mnogo pozitivnih stvari kako bi se budžet za narednu sezonu mnogo lakše formirao i obezbedio. Sa te strane, situacija je mnogo bolja. Druga pozitivna stvar je ugovor koji smo potpisali sa gradom o izgradni trenažne dvorane, što će nam u budućnosti mnogo značiti. Poseban razlog za optimizam je taj što ugovori ističu u mnogo manjem broju nego što je bio slučaj ranijih godina“, rekao je Todorić.

Sportski direktor Partizana rekao je da je prošla sezona bila možda i najuspešnija u istoriji.

Posle 1992. godine ovo je najuspešnija godina u istoriji Partizana. Čak bih u nekom poređenju i vrednovanju mgao da kažem da je i uspešnija. Jer, plasman na fajnal-for Evrolige u savremenoj košarci je možda iste težine kao ta titula iz Istanbula“, rekao je Todorić.

Todorić je svestan da konstantno dobri rezultati takođe konstantno povećavaju i očekivanja navijača i javnosti.

S jedne strane smo izuzetno ponosni, ali sa druge svesni da imamo obavezu da radimo još više. Sve smo navikli da od nas očekuju najviše, ne smemo da ih razočaramo. Siguran sam da ćemo i naredne sezone imati iste ambicije i, nadam se, podjednako dobre rezultate“, kaže Todorić.
kkpartizan.rs
Todorić je naglasio da će Partizan gotovo izvesno ostati bez najboljeg dvojca – MekejlebRoberts.

Jedino što je negativno u ovom trenutko je to što dvojici naših najboljih igrača, Mekejlebu i Robertsu, kao što znate, istekao uzgovor. Vrlo je teško sa njima produžiti saradnju, pošto im je cena otišla daleko u odnosu na vreme kada smo razgovarali o mogućem ostanku. Brojke na ugovorima koje im veliki evropski klubovi nude pišu se sa jedinicom ispred šest nula. Nažalost, najverovatnije će napustiti Partizan“, rekao je Todorić.

S druge strane, situacija sa Aleksom Marićem i Janom Veselim je daleko bolja.

Njih dvojica su pod ugovorm sa Partizanom, tako da nikakve priče o odlasku ne može da bude bez dogovora sa klubom. Situacija sa njima dvojicom nas ne zabrinjava. Rekli su da žele da ostanu, mi njih želimo“, rekao je Todorić.

Takođe, iako Petru Božiću, Dušanu Kecmanu, Strahinji Miloševiću i Slavku Vranešu ističu ugovori, Todorić smatra da će i oni poželeti da ostanu u Partizanu.

Moramo da obavimo razgovore sa njima pre nego što Dule Vujošević otputuje u Crnu Goru. Naravno, glavnu reč ima naš trener koji će pričati sa njima. Moje je mišljenje da svi oni žele da ostanu u Partizanu, sve je samo pitanje dogovora. U narednih sedam-osam dana sve će biti poznato“, zaključio je sportski direktor Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: