Bronza za dvojac bez kormilara

Poslednjeg dana druge Regate Svetskog kupa Nikola Stojić i Marko Marjanović osvojili su bronzanu medalju u disciplini dvojac bez kormilara.

Izvor: JT

Nedelja, 20.06.2010.

14:21

Default images

Stojić i Marjanović su trku izveslali u vremenu 6:43.53 minuta, zauzevši ubedljivo treće mesto iza posade Novog Zelanda i Velike Britanije.

Četverac bez kormilara za lake veslače u sastavu Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić zauzeo je četvrto mesto s vremenom 6:11.02 minuta.

Dvojac bez kormilara je ostvario veliki napredak između dva Svetska kupa. Podsetiću da je na prvoj Regati Svetskog kupa, pre manje od mesec dana, zauzeo deveto mesto, dok se sada našao na pobedničkom postolju. Polufinalna trka je pokazala da Nikola i Marko, mogu ravnopravno da se bore sa ekipom Novog Zelanda, definitivno najbržim dvojcem na svetu sada“, rekao je Nebojša Ilić, selektor naše reprezentacije.
Četverac bez kormilara za lake veslače nije dovoljno agresivno ušao u trku, na prvih 500 metara su bili šesti i postepeno su poboljšavali svoj rezultat. Sa agresivnijim startom, uveren sam da ova ekipa može doći do medalje na narednom takmičenju“, dodao je Ilić.

Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar i Miloš Vasić koji su u subotu ostali na korak do plasmana u finale u disciplini četverac bez kormilara, bili su treći u B finalu, u vremenu od 6:11.48 minuta , čime su zauzeli deveto mesto u ukupnom plasmanu.

Bronzanim odličjem iz Minhena očuvan je kontinuitet osvajanja medalja naše reprezentacije na najvećim i najvažnijim veslačkim takmičenjima. Nakon dve srebrne medalje sa prve Regate Svetskog kupa, naša reprezentacija se iz Minhena vraća sa jednom medaljom, a uz malo više sportske sreće na trećoj Regati Svetskog kupa u Lucernu, koja se održava od 9. do 11. jula, još više podsada naše reprezentacije naćiće se na pobedničkom postolju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: