Petković počasni konzul u Brazilu

Srpski fudbaler Dejan Petković postaće jedan od počasnih konzula u Brazilu, najavio je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

jtIzvor: B92, Beta Srbija, Brazil
Podeli

Šef srpske diplomatije rekao je to u Beogradu, posle sastanka sa svojim brazilskim kolegom Selsom Amorimom.

„Imamo mnogo ljudi koji žele da pomognu u saradnji naših zemalja i koji su u Brazilu. Jedan od njih je naš čuveni fudbaler Petković, neko kome je ministarstvo spoljnih poslova dodelilo orden za posebne zasluge i na tome smo mi veoma zahvalni“, rekao je Jeremić.

Petković će biti u budućnosti jedan od počasnih konzula u Brazilu“, rekao je Jeremić.

Dejan Rambo Petković jedan je od najpopularnijih i najcenjenijih fudbalera u Brazilu.

Karijeru je počeo u niškom Radničkom, onda je prešao u Crvenu zvezdu, posle koje je otišao u Real Madrid. Nakon Španije, otišao je u Brazil i tamo postao jedna od fudbalskih ikona. Mediji i navijači vodili su svojevremeno kampanju da Petković zaigra za reprezentaciju Brazila.

Šef brazilske diplomatije Amorim rekao je da su potpisani važni sporazumi, koji će olakšati putovanja u Brazil i koji se odnose na svakodnevni život svih graĐana.

Nadam se da će sporazumi biti podsticaj za graĐane Srbije da otputuju na Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. i na Olimpijske igre 2016. godine u Brazilu“, rekao je Amorim.

Sport

Antić: „Velika vera u nas same“

Selektor Srbije Radomir Antić u obraćanju medijima u Južnoj Africi rekao je da njegov tim ima imperativ pobede pred odlučujući meč protiv Australije.

Fudbal nedelja 20.06. 12:50

Ana za B92: "Verujem u sebe"

Pre tri godine Ana Ivanović je igrala u polufinalu Vimbldona i tako zabeležila svoj najbolji rezultat na najprestižnijem teniskom turniru na svetu.

Tenis nedelja 20.06. 18:01

Troicki: "Radujem se Vimbldonu"

Srpski teniser Viktor Troicki ove sezone ne beleži baš najbolje rezultate i sada je 40. na ATP listi, pa na Vimbldonu neće imati poziciju nosioca.

Tenis nedelja 20.06. 19:14

Sani Kaita dobio 1000 pretnji smrću

Selekcija Nigerije zatražila je od vlasti te zemlje da obezbedi zaštitu za Sanija Kaitu koji je posle isključenja protiv Grčke dobio preko 1.000 pretnji smrću.

Fudbal nedelja 20.06. 21:06
strana 1 od 2 idi na stranu