Nikčević: Lepo je igrati sa Češkom

Rukometaš Srbije Ivan Nikčević izjavio je da je utakmica u Plzenju sa Češkom od velikog značaja za obe reprezentacije i da je takve mečeve uvek lepo igrati.

Izvor: AY

Petak, 18.06.2010.

10:06

Default images

Reprezentacija Srbije u subotu od 15.00 u Plzenju igra revanš meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo 2011. godine u Švedskoj. U prvom meču Srbija je u Nišu pobedila Češku sa 27:23 (16:9).

"Lepo je igrati važne utakmice. Profesionalci smo, trudimo se da damo sve od sebe. Nekada bude kako treba, a nekada ne. To je sport. Uvek će biti boljih i to mora da se prihvati", rekao je Nikčević.

Reprezentativac Srbije ocenio je da je najveći kvalitet selekcije Češke što su igrači dugo zajedno, dobro se poznaju i umeju da igraju i kada vode i kada gube.

"To je prosečna reprezentacija, koja nije za respekt, za strahopoštovanje. Imaju samo jednog igrača koji 'odskače' - Filipa Jihu. Treba biti realan. Naša reprezentacija ima mnogo više kvaliteta i mnogo puta do sada je pokazala koliko može da bude opasna", rekao je Nikčević.

On je dodao da bi voleo da zna kako će Češka odigrati u revanš utakmici baraža.

"Kada bih znao šta će biti drugačije u odnosu na utakmicu u Nišu, bio bih najsrećniji, jer bih to mogao da sprečim. Očekujem da ćemo da pružimo maksimum. Ni to, međutim, nije garancija da ćemo da pobedimo sa 10 razlike ili da ćemo izgubiti sa pet golova", rekao je Nikčević.

On je istakao da su svi govorili da ne može da se ponovi da "naši golmani odbrane 20 lopti', pa se to dogodilo.

"Ne znam da li može da se dogodi da rukometaši Češke opet promaše toliko sedmeraca, ne znam ni da li će njihov najbolji igrač Filip Jiha ponovo imati loš dan", rekao je Nikčević.

Posle utakmice u Nišu, češki rukometaši su najavili da će se revanš igrati u gradu odakle je šest njihovih reprezentativaca i gde očekuju veliku pomoć publike.

"Ko je iz kojeg grada, nema nikakvog uticaja, kao ni publika. Ne treba gledati na taj način. Mislim da im Plzenj nije 'proverena formula', jer ne igraju stalno tamo, već prvi put. Siguran sam da mesto utakmice neće odlučiti pobednika", rekao je Nikčević.

Utakmica je zakazana u subotu u 15.00, što nije čest termin za rukometne mečeve.

"Događalo se da igramo utakmice u 11 sati, u jedan, u pet, u devet. Meni odgovara termin. Češki reprezentativci igraju u nemačkoj ligi mečeve uveče, tako da ništa bolje neće biti za njih, nego za nas", rekao je Nikčević i dodao da jedva čeka da počne utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: