U Nišu izložba Pešiču u čast

U Evropskoj kući u Nišu u sredu je otvorena izložba fotografija u čast Svetislavu Pešiću, košarkaškom treneru.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2010.

21:23

Default images

Izložbu je organizovao Košarkaski savez povodom decenijskog uspešnog rada Svetislava Pešića. Otvaranju su pored košarkaša i košarkaških radnika iz Srbije prisustvovali i predsednici košarkaških saveza zemalja iz regiona.

Svetislav Pešić je kao igrač sarajevske Bosne osvojio titulu prvaka Jugoslavije i Kup evropskih šampiona, kao trener osvajao je titule i kupove u Jugoslaviji, Nemačkoj i Španiji, dva puta bio prvak Evrope, sa Nemačkom 1993. godine i Jugoslavijom 2001, 1987. sa mladom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je titulu prvaka sveta, a 2002. sa Jugoslavijom bio pobednik Svetskog prvenstva u Indijanapolisu.

Prethodna postavka na istom mestu, od 3. do 14. juna bila je posvećena Vladi Divcu, nekadašnjem košarkašu i danas predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: