Radiša Ilić dolazi, Moreira odlazi

Nekadašnji golman Partizana Radiša Ilić vratio se u klub iz Humske 1, objavio je „Sportski žurnal“.

Izvor: MT

Sreda, 16.06.2010.

10:20

Default images

Čelnici Borca iz Čačka, za koji je Ilić branio protekle sezone i Partizana dogovorili su se i očekuje se pregovori budu završeni najkasnije u četvrtak.

32-godišnji Ilić karijeru je počeo u užičkoj Slobodi, da bi među ’crno-bele’ došao 1998. godine. Posle pet godina, prešao je u rumunski Nacional, a branio je i za Borac u dva navrata, OFK Beograd i Panseriakos.

Kakvim informacijama raspolažem, pregovori teku prema planu, očekujem da uskoro sve bude ozvaničeno, ali me je iskustvo naučilo da ne brzam“, rekao je Ilić.

Partizan je napustio prvi golman Mladen Božović, tako da trio čuvara mreže ’crno-belih’ trenutno čine Radiša Ilić, Živko Živković i Aleksandar Radosavljević.

Moreira u Holandiji?

Istovremeno, klub će po svemu sudeći napustiti i Portugalac Almami Moreira, a njegova nova destinacija bila bi Holandija. Moreira je prethodnih dana boravio u Holandiji gde je pregovarao sa jednim prvoligašem.

Moreira je u Partizanu proveo tri godine, a kao glavni razlog njegov odlaska navodi se visoka plata, 400.000 evra, koja znatno opterećuje budžet ’crno-belih’.

Neziri i Lemondžava u Partizanu?

U Partizanu se trenutno nalaze i levi bek Bojan Neziri kao i napadač Apolon Lemondžava.

Pošto će Marko Lomić najverovatnije otići iz kluba, kao prvo rešenje vidi se Duško Tošić, ali nekadašnji reprezentativac će prvo potražiti angažman u inostranstvu. Sa Partizanom je počeo da trenira i Bojan Neziri, nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore, koji trenutno nema klub.

Neziri ima 28 godina i u karijeri je igrao za Radnički Zorka, Mačvu, Vojvodinu, Metalurg iz Donjecka, Volfsburga, Brisel i mađarski Đer.

Pored Letladija Madubanje, na probi u Partizanu nalazi se i Gruzijac Apolon Lemondžava. Lemondžava je rođen 2. marta 1991. godine i igra na poziciji napadača i u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Spartak iz Moskve, AZ Alkmar i Fejenord.

Lemondžava je istakao veliku želju da obuče ’crno-beli’ dres.

Pokušaću da se nametnem u narednom periodu. Znao sam dosta toga o Partizanu, ali sam po dolasku bio zaista impresioniran uslovima. Daću sve od sebe da se izborim za ugovor“, rekao je Lemondžava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: