Tri bronze za mlade "Orlove"

Proteklog vikenda u turskom gradu Mersinu održano je balkansko prvenstvo u badmintonu za igrače do 13 godine.

Izvor: ÈŽ

Utorak, 15.06.2010.

14:37

Default images

Naši mladi igrači okitili su se sa tri medalje, sve tri bronzane. Reprezentaciju Srbije su predstavljali Nataša Pavlović, Andrijana Stanković, Jelena Stevanović, Andrija Doder, Luka Milić, Marko Ivanović, Aleksa Lutovac i Dragan Antić (trener). Na turniru je učestvovalo sedam timova iz iz šest balkanskih zemalja: Bugarske, Grčke, Moldavije, Rumunije, Turske A, Turske B i Srbije.

Ukupno je učestvovalo preko 70 igrača i članova stručnih štabova.

Ekipno takmičenje se odvijalo po grupama nakon čega su igrani polufinalni odn. finalni mečevi. Ekipe je činilo maksimalno 11 članova: po 4 muška i ženska igrača, trener, sudija i vođa ekipe. Pojedinačna takmičenja su, po eliminacionom kup sistemu, odigrana u svih pet takmičarskih konkurencija: muškarci i žene pojedinačno, muški, ženski i mešoviti parovi.

U ekipnom takmičenju naša reprezentacija je igrala u grupi B. Ubedljivom pobedom nad Grčkom (5:0) i minimalnim porazom od Rumunije (3:2) reprezentacija Srbije se plasirala u polufinale. U borbi za finale, naši mladi orlovi su u neizvesnom meču izgubili od domaćina, aktuelnog prvaka Balkana, reprezentacije Turske (4:1). U borbi za bronzanu medalju Srbija je pobedila Bugarsku (3:2) i na taj način ponovila prošlogodišnji uspeh. U finalnom meču Turska je, pobedom nad Rumunijom, odbranila šampionski tron.
U individualnim konkurencijama naši reprezentativci su još dva puta stajali na pobedničkom postolju. U konkurenciji žena pojedinačno, naša najperspektivnija takmičarka Nataša Pavlović je u veoma neizvesnom polufinalnom meču poražena od najbolje Turkinje, čime je osvojila bronzanu medalju.

U ženskim parovima Nataša Pavlović i Andrijana Stanković su takođe, nakon dve ubedljive pobede, u polufinalu izgubile od turskog para čime su Srbiji donele i treću medalju. Naši mladi takmičari su prikazali sjajnu igru i veliki napredak u svim takmičarskim aspektima. Nastup na Balkanijadi za igrače do 13 godina ulazi u istoriju srpskog badminton kao najuspešniji u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: