Užice dobija superligaša fuzijom

Fudbalski klubovi Sevojno Point i Sloboda iz Užica dogovorili su se o fuziji, pa će se klub takmičiti u Superligi Srbije pod imenom Sloboda Sevojno Point.

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2010.

13:45

Default images

Predsednik Sevojna Dragan Subotić rekao je da su svi najbitniji detalji dogovoreni i da praktično ostaje samo potpis.

Uprava Slobode je već dala saglasnost na rekonstrukciju stadiona pod uslovima koje budu saopštili članovi komisije FSS. Sevojno je prethodno izborilo plasman u Jelen Superligu Srbije.

Subotić je rekao da su se klubovi sastali i da je većina tema „pokrivena“ na sastanku.

Pregovori su u toku, imali smo u prošli četvrtak razgovore u organizaciji gradonačelnika Jovana Markovića, na kome su bili i predstavnici svih klubova, pri čemu je bilo reči o viziji i šta bi bilo najbolje za Užice. Klubovi su se u tom prvom delu razgovora izjašnjavali, pa je ostalo da do ponedeljka dostave zvanične pismene predloge i sugestije. Nastavak razgovora bio je i ono što je najaktuelnije, a to je ideja o fuziji Slobode i Sevojna“, rekao je Subotić.

Subotić je rekao i da su se klubovi dogovorili oko imena i grba.

"Dogovoroili smo se oko imena kluba, da to bude Sloboda Sevojno Point. Što se tiče grba, baza će biti grb jednog i drugog kluba, i grada. To znači lopta, jarčevi kao zaštitni znak i grb grada. Sloboda ima crno-crvenu boju, mi crveno-belu, dakle, crna, crvena i bela boja su u opticaju", kaže Subotić.

Klub će biti domaćin u Užicu, na stadionu Slobode.

Postojale su tri opcije, Sevojno, stadion Slobode ili Krčagovo. U Sevojnu je privatna imovina i ne postoje uslovi. Najbolje rešenje bi bilo sportski centar Krčagovo, gde bi se napravili glavni stadion, dva pomoćna terena, hala sportova, možda i bazen. U tom smislu bi mogao da se iskoristi stadion Slobode, odnosno da se u najlepšem delu Užica sagradi nekoliko hiljada kvadrata stanova i trgovačkog centra, a da se deo investira u Krčagovo“, rekao je Subotić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: