FK Partizan počeo pripreme

Fudbaleri Partizana i stručni štab okupili su se u ponedeljak u SC „Zemunelo“ na prvoj prvoj prozivci pred početak priprema srpskog šampiona.

Izvor: MT

Ponedeljak, 14.06.2010.

11:46

Default images

Stanojeviću se prvog dana priprema odazvalo 29 igrača od ukupno 32 koliko ih trenutno ima u prvoj ekipi.

Radosav Petrović se nalazi u JAR sa reprezentacijom Srbije, Kleo ima privatne obaveze, dok se Moreira nalazi u pregovorima sa neimenovanim klubom.

Koordinator za sportska pitanja Albert Nađ objasnio je zašto Kleo i Moreira nisu prisustvovali prvom okupljanju ’crno-belih’.

Kleo ima neke privatne obaveze i dobio je slobodno od kluba, treba da se vrati 17. jula. Što se Moreire tiče dobio je odborenje da osustvuje, u pregovorima je sa nekim klubom pa smo mu izašli u susret, takođe ga očekujemo za nekoliko dana“, rekao je Nađ, dodavši kako ne zna koji je klub u pitanju.



Nađ je ponovio da postoji interesovanje inostranih klubova za igrače Partizana, ali da još uvek nema konkretnih ponuda zato što je trenutno u prvom planu Svetsko Prvenstvo.

Ima klubova koji su zainteresovani za neke naše igrače. Znate i sami da prelazni rok kod nas počinje 21. juna, a u Evropi tek prvog jula. U ovom momentu je i Svetsko prvenstvo „krivo“ za to, sve oči su usmerene tamo, zato je i ’pijaca’ igrača dosta siromašna. Što se tiče dovođenja igrača, u pregovorima smo sa par fudbalera i očekujemo da to rešimo u našu korist“, rekao je Nađ.

Nađ je dodao da Stevanović još ima obaveza sa Sošoom i da se očekuje da dođe u Beograd u utorak popodne.

www.partizan.rs

Trener Partizana Aleksandar Stanojević objasnio je šta planira za početak priprema.

Tražiću da ispune sve što smo zacrtali, da vode računa da budu zdravi u ovim vremenskim uslovima, kako da se ponašaju. Doktor im je objasnio na koji način treba da funkcionišu. Nemamo u ovom momentu još jasan stav sa kojim igračima ćemo ući u takmičenje. Ne opterećujeme se time, to je u ovom momentu normalna stvar, bitno je samo sprovedemo ovaj plan koji imamo i da idemo u onom pravcu koji smo zacrtali“, rekao je trener Partizana.

Partizan krajem juna putuje u Austriju gde će ostati na pripremama dve nedelje.

Ovde smo do 24. juna, u petak imamo utakmicu na dva gola između sebe na našem stadionu, dok u nedelju igramo sa, verovatno jednim prvoligašem iz okoline. Renomiranim protivnikom koji ima koeficijent koji je nama neophodan, tako da već posle sedam dana vidimo gde smo i šta nam treba. Da vidimo trenutne mogućnosti igrača. Putujemo 24. jula, a vraćamo se šestog jula, a 9. će biti poslednja utakmica pred početak kvalifikacija“, rekao je Stanojević.

Na okupljanju se našao i Letladi Madubanja, koji će u narednom periodu biti na proveri u ’crno-belima’.

Madubanja je jedan od novajlija koje hoćemo da vidimo. Imamo pozitivno mišljenje o njemu i neke informacije, ali želimo sve to da vidimo“, rekao je Stanojević.

www.partizan.rs
Partizan je sa pozajmice vratio nekoliko igrača, Živka Živkovića, Aleksandra Miljkovića, Danijela Marčetu i Sinišu Stevanovića, a ekipi se pridružilo i nekoliko mladih igrača koji su igrali u Teleoptiku.

Imamo šestomesečni i godišnji plan, kako da uvodimo mlade igrače u prvi ptim. Oni su za sada sa nama, videćemo još ko će ostati u najužoj konkurenciji“, rekao je Stanojević.

Predsednik Partizana Dragan Đurić najavio je borbu za oba domaća trofeja – prvenstvo i Kup.

"Idemo na dva trofeja i ove sezone, onaj koji razmišlja drugačije ne treba da bude sa nama. Iskoristite narednih mesec dana priprema da radite što bolje", poručio je Đurić okupljenim fudbalerima.

Partizan takmičenje u Evropi počinje 13. jula kada se igra drugo kolo kvalifikacija za Ligu Šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: