78. “24 časa Le Mana” za vikend

Dok će većina ljudi širom sveta predstojećeg vikenda pomno pratiti Svetsko prvenstvo u fudbalu, oči ljubitelja auto-moto sporta će biti uprte u Le Man.

Izvor: JT

Petak, 11.06.2010.

22:45

Default images

Razlog za to je što u 15 časova startuje 78. izdanje trke “24 časa Le Mane”, najprestižnija trka izdržljivosti i ujedno jedna od najpopularnijih na svetu.

Na trci će učestvovati 56 posada koje će se tokom 24 sata takmičiti na 13,629 kilometara dugoj stazi podeljene u četiri kategorije.

Sa prve tri pozicije startovaće tri posade Pežoa, među kojima su i prošlogodišnji pobednici Austrijanac Aleksander Vurc i Mark Žene iz Španije, dok je Australijanca Dejvida Brebama zamenio Entoni Dejvidson iz Velike Britanije.

Pored Pežoa u borbu za titulu mogao bi da se umeša i Audi, dok će pored posada ta dva tima u Le Manu učestovati i svi proizvođači koji nešto znače u svetu automobilizma: Aston Martin, BMW, Ševrolet, Ferari, Ford, Jaguar, Lamborgini, Porše, ali i privatni timovi kao što su Lola, Džad, Peskarolo i Oreka.

78. izdanje legendarne trke startuje u subotu u 15 časova, a završava se u isto vreme u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: