Srbija - Češka (subota, 18h)

Rukometna reprezentacija Srbije u subotu od 18 časova sa Češkom igra prvi meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Švedskoj naredne godine.

Izvor: SO

Petak, 11.06.2010.

21:36

Default images

Selektor selekcije Srbije Veselin Vuković rekao je da je Češka kvalitetna ekipa i dodao:

"Neki nam daјu veoma male šanse za prolazak, ali na nama јe da u dve utakmice odigramo naјbolje što možemo i videćemo da li će to biti dovoljno za prolaz. Smatram da su šanse 50-50. Odlučiće detalji, јedna lopta. Mi ćemo dati sve od sebe i učinimo sve što možemo".

„Kada je bilo priče oko grada domaćina, bez dileme smo rekli Niš. Gledao sam sve utakmice reprezentacije u Nišu i nigde nisam doživeo takvu atmosferu. Konačan sastav ćemo odrediti na večerašnjem treningu (petak), četiri igrača se ’ne skidaјu’ i reći ću da ću iskustvo baciti u vatru“, dodao je Vuković.

Srbija će biti oslabljena neigranjem Momira Ilića, dok će Čehe predvoditi Filip Jiha, najbolji rukometaš Evropskog šampionata u Austriji i prvi strelac Lige šampiona. Ipak, ni Česi neće biti u punom sastavu jer neće nastupiti prvi golman Martin Galija.

Desno krilo Žikica Milosavljević ističe da se u subotu igra samo prvi deo dvomeča

"Čeka nas težak meč. Publika ћe sigurno biti naš ‘osmi igrač’ i mi ћemo učiniti sve da pružimo pravo zadovoljstvo publici, Srbiјi i sebi. Reprezentaciјa Češke ima kvalitetne poјedince, ali imamo i mi. Respektuјemo svaku reprezentaciјu, ali ne sumnjamo u svoj kvalitet. Sutra јe samo prvo poluvreme u ovom baražu. I u Češkoј nećemo ići da branimo eventualnu pobedu, već ćemo ići i tamo da pobedimo“.

Revanš utakmica igra se sledeće subote od 15 časova u Češkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: