Ispao Nadal, dve pobede za Fiša

Rafael Nadal eliminisan je sa Kvins turnira u Londonu, pošto je u četvrtfinalu eliminisan od zemljaka Felisijana Lopes sa 7:6 (7-5), 6:4.

Izvor: SO

Petak, 11.06.2010.

18:46

Default images

U polufinalu će Španac igrati sa Mardijem Fišom, koji je u petak zabeležio dve pobede.

Amerikanac je prvo u meču prekinutom zbog mraka savladao Endija Marija, a zatim je u četvrtfinalnom okršaju dobio Mikeala Lodru sa 6:4, 6:4. Drugi polufinalni par čine Sem Kveri, koji je dobio Ksavijera Malisa sa 6:3, 7:5, i Rajner Šutler, koji je savladao Dudija Selu 7:5, 6:4.

„Osim servisa, mislim i da sam igrao solidno. Bio sam konstantan sa osnovne linije, pokušavao da budem agresivan jer je to bila jedina šansa da trijumfujem. Učinio sam to i srećan sam“, rekao je Lopes.

Nadal je imao velikih problema već sa Istominom i videlo se da mu igra nije na visokom nivou jer je pravio atipične greške, npr. promašeni smeč na 5-4 u taj brejku prvog seta.

„On je igrao dobro. Mislim da mu je servis bio veoma dobar, a sa osnovne linije slao je nezgodne slajsove. Želim da mu čestitam, želim mu sreću do kraja turnira“, rekao je prvi teniser sveta i saopštio planove za bližu budućnost:

„Imaću nekoliko dana da vežnam na Vimbldonu sledeće nedelje. Mislim da sam igrao dosta mečeva u poslednjih nekoliko meseci, ali danas se nisam osećao loše i to je pozitivno. Sledeće nedelje na Vimbldonu ću imati više vremena za trening kako bih travnatoj podlozi prilagodio servis, bekhend i kretanje na travi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: