Brejk Kaha Laborala u Blaugrani

Košarkaši Kaha Laborala pobedili su Barselonu u Blaugrani sa 63:58 u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa španske ACB lige.

Izvor: SO

Četvrtak, 10.06.2010.

22:10

Default images

Čovek odluke bio je Marselinjo Uertas, koji je dao poslednjih pet poena i ukrao ključnu loptu na nešto više od minut do kraja.

Ekipa Duška Ivanovića dobila je Barsu fantastičnom odbranom, a druga utakmica na programu je u subotu od 18 časova, takođe u Kataloniji.

Gosti su nadahnut počeli meč i predvođeni Teletovićem poveli su 12:0, a ubrzo je bilo i 18:4. Tada se Barselona budi i serijom trojki uspeva da se vrati u život. Kaha Laboral se ponovo ’odlepio’ ponajviše zahvaljujući Spliteru, ali serijom Barse 10-0 na poluvremenu je bilo samo +2 za goste (34:32).

Prva polovina treće četvrtine bio je jedini period Barsine nadmoći, kada su domaći zaigrali čvrsto u odbrani i sa nekoliko kontri preuzeli kontrolu nad mečom. Posle koša Grimaua domaći su poveli 48:41 i činilo se da od iznenađenja neće biti ništa.

Ipak, uporni tim iz Vitorije pravi seriju 9-0 (pet poena Teletović) i uvodi meč u dramatični finiš. U samoj završnici gosti su konačno uspeli da neutrališu Navara, Rubio je bio indisponiran, a odličnom odbranom Kaha Laboral je tokom najvećeg dela meča osujetio saradnju bekovske i centarske linije Barselone.

Oleson je hrabro pogodio posle ulaza, a da se Barsi crno piše bilo je jasno posle trojke Uertasa za 61:56.

Najbolji kod pobednika bio je Tijago Spliter sa 16 poena i 6 skokova, Marselinjo Uertas imao je 11 poena, 8 skokova i 3 asistencije, Fernando San Emeterio zabeležio je 10 poena i 9 skokova, a Mirza Teletović ubacio je 11.

Barsu je predvodio Huan Karlos Navaro sa 17 poena, a Bonifas N’Dong ostvario je učinak od 12 poena i 7 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: