Kvins: Đoković izgubio od Malisa

Srpski teniser Novak Đoković završio je učešće na turniru Kvins u Londonu, pošto je u meču treće runde izgubio od Ksavijera Malisa sa 6:3, 4:6, 6:2.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2010.

20:43

Default images

Belgijanac je ključni brejk napravio u šestom gemu kada je poveo 4:2, a potom je napravio još jedan i iskoristivši drugu meč loptu došao do trijumfa.

Malis će se za plasman u polufinale boriti sa Semom Kverijem, koji je dobio Marsela Granoljersa sa 6:4, 7:6.

Nekadašnji polufinalista Vimbldona došao je do vođstva u setovima jer je bolje koristio prilike koje su mu se ukazale – realizovao je dve od pet brejk lopti u prvom setu, a Novak nijednu od tri.

Drugi set bio je mnogo ’tvrđi’, brejk prilika nije bilo sve do same završnice, a onda je Đoković u devetom gemu napravio brejk. U narednom gemu Belgijanac je imao šansu za ribrejk, ali je srpski teniser izdržao pritisak i izjednačio u setovima.

U odlučujućem setu oba tenisera čuvali su prednost servisa do spomenutog šestog gema, kada je Novak poklekao, a Belgijanac je ubrzo napravio novi brejk i slavio posle jednog časa i 41 minuta igre.

Za plasman u treću rundu Đoković je zaradio skoro devet hiljada evra i 20 ATP bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: