Nadal jedva, ispali Rodik i Čilić

Prvi teniser sveta Rafael Nadal pobedio je Denisa Istomina iz Uzbekistana sa 7:6 (7-4), 4:6, 6:4 u trećem kolu Kvins turnira u Londonu.

Izvor: SO

Četvrtak, 10.06.2010.

20:15

Default images

Nadal će u četvrtfinalu igrati sa zemljakom Felisijanom Lopesom, koji je lako dobio Žulijena Benetoa sa 6:2, 6:4.

U ostalim mečevima najveće iznenađenje priredio je Dudi Sela, koji je eliminisao Endija Rodika sa 6:4, 7:6. Francuz Mikael Lodra pobedio je petog nosioca Marina Čilića, a Sem Kveri je bio bolji od Granoljersa 6:4, 7:6.

Nadal je igrao daleko ispod svog nivoa, a ni prvi set koji je dobio nije išao glatko jer je Španac bio primoran da spasava dve uzastopne brejk lopte u 11. gemu. Ipak, Nadal je uspeo u tome, a zatim je koncentrisanijom igrom u taj brejku poveo u setovima.

To nije obeshrabrilo 23-godišnjeg Uzbekistanca, koji već na startu drugog seta pravi brejk i uspeva bez većih problema da sačuva prednost do kraja seta. Tada je Nadal tražio medicinski tajm-aut zbog problema sa zadnjom ložom, ali je nastavio meč.

U trećem setu viđena je prava drama – prvo je Nadal spasao dve brejk lopte kod rezultata 3:3, zatim je napravio brejk i servirao za meč.

Očekivalo se da Španac lako privede meč kraju, ali je na drugoj meč lopti nakon odlično izgrađenog poena poslao lagan smeč u aut. Istominu je to predstavljalo podstrek i sjajnim riternom je vratio brejk.

Međutim, Istomin nije uspeo da uvede meč u još neizvesniju završnicu – imao je dve gem lopte u nizu, ali nije ih realizovao i Nadal je ubrzo ’pasingom’ iz forhenda iskoristio treću meč loptu i plasirao se u četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: