Rosi otpušten iz bolnice

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Valentino Rosi otpušten je u četvrtak iz bolnice u Firenci i uveren je u brz oporavak na stazu.

Izvor: JT

Četvrtak, 10.06.2010.

18:23

Default images

Rosi je u toj bolnici bio od subote kada je operisan zbog dvostrukog preloma potkolenice zadobijenog tokom slobodnog treninga pred trku za Veliku nagradu Italije.

31-godišnji Rosi je posle izlaska iz bolnice u Firenci helikopterom prebačen u bolnicu u Katoliki, u blizini mesta u kojem živi, gde je sa doktorima prodiskutovao o oporavku.

Pozitivna stvar je što je najgore iza mene i što su operacije odlično prošle. Sada očekujem težak period, jer moram da budem svestan rizika od infekcije i da idem na stalne procene kako mi rana na nozi zarasta. Posle toga ću moći da započnem rehabilitaciju i da se oslanjam nogu“, rekao je Rosi.

Iako su mnogi procenili da bi Rosijeva rehabilitacija mogla da potraje pet ili šest meseci ‘Doktor’ ističe da bi već u avgustu mogao da se vrati na stazu.

Od doktora se očekuje da budu oprezni u prognozama. Jedina stvar koju sada želim je da mi se noga oporavi. Ako propustim četiri ili šest trka, to nije neka razlika. Mislim da bi pravo vreme za oporavak bilo Brno, sredinom avgusta, ali ne znači da će tako i biti”, istakao je Rosi.

Rosi je, takođe, rekao da se vrlo dobro seća udesa na stazi “Muđelo”.
Beta
Svega se savršeno sećam. Problem je što sam pao direktno na nogu i ona je ostala zaglavljena ispod mog tela. Da sam pao na leđa bila bi drugačija priča. Imao sam nove pneumatike na motoru i na stazi sam bio već dva kruga kada sam usporio jer je Barbera bio iza mene. Kada sam se vratio na trkačku liniju stigao me je Pedrosa i nisam hteo da mu pravim problem pa sam se i njemu pomerio, ali kada sam dao gas sve se desilo brzo i neočekivano. Sedam sekundi je bilo dovoljno da se pneumatici dramatično ohlade. Greška je bila samo moja”, naglasio je Rosi.

Iznad svega Rosi je je uveren u brz povratak na stazu i odagnao je sumnji mnogih da ga je udes na ‘svojoj teritoriji’ naterao da preispita da li i dalje želi da vozi motore.

Iskreno, nisam osećao nikakav strah. Jeste da sam bio prestravljen kada sam video nogu, ali najviše mrzim činjenicu da ću morati da propustim nekoliko trka. Želim da se vratim brzo, ali samo kada budem spreman. Znam da imam odličan motor za sledeću godinu i znam da nema potrebe da brzam. Koliko god trka da propustim znam da titulu ne mogu da osvoji i zato želim da budem oprezan, da završim rehabilitaciju i da vozim još mnogo godina. Prošla subota ništa nije promenila, jer odluka o mojoj budućnosti uopšte nije zavisila od rezultata u ovogodišnjem šampionatu”, rekao je Rosi, “Dok sam bio u Firenci zvao me je Mark Veber, koji je imao sličnu povredu pre godinu i po dana, i rekao mi je da budem strpljiv, da će mi biti nelagodno u neki trenucima, ali da je oporavak zagarantovan".

Jamaha, 'Doktorov' tim, još uvek nije odlučila ko će zameniti Italijana u šampionatu, ali da će zamenu naći do trke za Veliku nagradu Katalonije koja se vozi 4. jula. Do tada će za ekipu, na trkama u Britaniji i Holandiji, voziti samo Španac Horhe Lorenco.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: