KK Partizan dobija halu

U Beogradu je u četvrtak potpisan sporazum o izgradnji hale za trening za košarkaški klub Partizan.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2010.

13:41

Default images

Sporazum o zajedničkoj realizaciiji projekta potpisali su ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Potpisnici sporazuma istakli su veliku ulogu KK Partizan u promociji Srbije i Beograda, dodavši kako se 'crno-beli' uspešno uklapaju u strategiju razvoja Ministarstva omladine i sporta.

"U našoj strategiji razvoja postoje tri prioriteta: deca, infrastruktura i vrhunski sport. Partizan promoviše Srbiju i Beograd i ispunjava sva tri kriterijuma. Zamislite, ko bi čuo za jedan mali grad u Nemačkoj, Menhengladbah, da nema fudbalskog kluba Borusija. Istovremeno, ministarstvo je bilo dužno da isprati dobre rezultate Partizana", rekla je Samardžić-Markovićeva novinarima u Skupštini grada.

Gradonačelnik Đilas podsetio je da Beograd već dve godine pomaže košarkaškom klubu Partizan.

"Partizan je institucija, svugde se priča o njemu i o Beogradu. Voleli bi jednog dana da i Beograd organizuje završni turnir Evrolige, pa da Partizan ponovo bude prvak. Lično, voleo bih i da Crvena zvezda ostvari takav uspeh, ali to u ovom trenutku nije realno", našalio se Đilas, koji navija za Crvenu zvezdu.

Predsednik Partizana Predrag Danilović ocenio je da će izgradnja hale biti podstrek crno-belima za još bolje rezultate u budućnosti.

"Presrećan sam... Bilo je malo skepse kada je prvi put pomenuta ova ideja, ali nisam sumnjao u njenu realizaciju. Ova hala će biti važna za stvaranja novih igrača, kako Partizana, tako i reprezentacije", naveo je Danilović.

Prema odredbama sporazuma, Beograd će obezbediti građevinsko zemljište u javnoj svojini, obezbediti potrebne dozvole i saglasnost nadležnih organa. Grad će, takođe, učestvovati i u troškovima uređenja zemljišta.

Ministarstvo omladine i sporta će sprovesti postupak javne nabavke i finansirati izradu projekta i tehničke kontrole. Posle nabavke, ministarstvo će finansirati ugovorene radove.

Nakon obezbeđivanja sve dokumentacije i sprovedenog postupka javne nabavke za izvođenje radova, zaključiće se ugovor sa Partizanom o načinu korišćenja i održavanju hale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: