Lukajić: "Očekujem dobru košarku"

Trener Hemofarma Željko Lukajić rekao je za B92 da u finalu Superlige Srbije očekuje dobru košarku.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2010.

13:23

Default images

Vrščani su u polufinalu pobedili Radnički iz Kragujevca sa ubedljivih 2-0 u pobedama, a u finalu ih ponovo čeka Partizan.

„U finalu je ulog titula, i sigurno je da će svi imati određenu želju. Mislim da će biti dosta kvalitetno finale. Ja pored tog kvaliteta želim da finale prođe u sportskom tonu. Želimo da pokažemo košarku, i radimo samo na tome“.

Iako je tokom sezone čak tri puta gubio od Radničkog, Hemofarm je u polufinalu ipak pokazao da je kvalitetnija ekipa od Kragujevčana.

„Sigurno da smo kvalitetniji tim i to smo dokazali. To šta je bilo pre, ne treba se okretati. Bitno je pokazati snagu u trenutku kada je to najvažnije, a to smo mi sada pokazali. U dve utakmice smo pokazali snagu i domainaciju kada je u pitanju Radnički. Najvažnije je da smo prošli u tom dvokoraku kako se kaže, i da sada misli okrećemo ka finalu“, rekao je trener Vrščana za B92.
Finalna serija igra se na tri pobede, a domaćini će se naizmenično menjati. Lukajić kaže da će svaki meč biti presudan, i očekuje da će psihološho opterećenje biti na ekipi koja igra na svom terenu.

„Svaki meč je presudan, i svaki meč jako puno znači. Sigurno je da će svako da traži brejk na gostujućem terenu, i svako će igrati po tom principu. Takva je situacija, da se domaćini menjaju naizmenično. Mislim da će zbog toga svako ko bude domaćin imati određeno psihološko opterećenje“, smatra Lukajić.

Hemofarm je tokom sezone imao dosta problema sa povredama, ali, prema rečima Lukajića, Vrščani u finale ulaze spremni.

„Ja verujem da ćemo biti zdravstveno dobri. Sada smo se već dobro oporavili. Imali smo sreću da samo dva kola pre kraja mogli da oporavimo igrače od silnih povreda, temperatura i svega što nam se izdešavalo. Nadam se da će nas, što se tiče zdravstvenog biltena, sreća poslužiti i u finalnoj seriji. Što se tiče prednosti i mana u odnosu na Partizan, jako dobro se znamo. I jedan i drugi tim imaju svojih prednosti, i sigurno je da ćemo mi igrati svoju igru i da ćemo tako pokušati da dođemo do prednosti“, rekao je Lukajić.

Finalna serija počinje u ponedeljak u 'Pioniru', a već dva dana kasnije igra se druga utakmica u Vršcu. Treći meč na programu je 18. juna ponovo u Beogradu, a eventualni četvrti i peti biće odigrani 20. odnosno 22. juna u Vršcu i Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: