Lak trijumf Partizana za finale

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa Superlige Srbije, pošto su i u drugom meču lako savladali Crvenu zvezdu, ovoga puta sa 85:74

Izvor: SO

Sreda, 09.06.2010.

19:58

Default images

’Crno-beli’ su meč prelomili krajem druge i u trećoj četvrtini, kada su napravili neverovatnu seriju 37-2.

Najbolji kod pobednika bio je Lorens Roberts sa 17 poena i 9 skokova, Bo Mekejleb dao je 13 (4ast), Aleksandar Rašić 12, a Aleks Marić imao je po 11 poena i skokova. Zvezdu je predvodio Nemanja Bjelica sa 26 poena i 6 skokova, a Marko Kešelj dao je 12.

Crvena zvezda je bolje počela meč i najviše zahvaljujući odličnom Bjelici povela je sa 11:0. Bjelica je ubacio 14 od prvih 18 minuta Zvezde, a Rašić i Božić su trojkama održavali Partizan u igri.

’Crno-beli’ su pojačali odbranu, što im je donelo nekoliko ukradenih lopti, a Rašić je novom trojkom kompletirao seriju 9-0 za izjednačenje 23:23. Bjelica je novim poenima sa linije bacanja ipak doneo Zvezdi +2 nakon prve četvrtine (25:23).

Partizan je drugi period započeo mnogo bolje, lakše su dolazili do poena posle ulaza i poveli su 30:27. Međutim, tada se razigrao Kešelj, koji je uz konstantnog Bjelicu bio najzaslužniji za seriju Zvezde 12-2 i vođstvo 39:32.
Na tri minuta do kraja oba trenera su kažnjeni tehničkim greškama, a nedugo zatim trener ’crno-belih’ Duško Vujošević dobio je i isključujuću grešku. To je delom pomoglo Zvezdi da stigne do prednosti, ali ’crveno-beli’ nisu uspeli dugo da je zadrže.

Partizan je ubacio tri trojke u nizu (7-12 u prvom poluvremenu), Rašić je bio nepogrešiv, a poluvreme je zapečatio Božić trojkom preko ruke Štimca od tablu – 43:40 za Partizan.

Slično kao i u prvom meču, ’crno-beli’ su pitanje pobednika rešili u trećoj deonici, a Zvezda je već posle minut i po ispunila bonus. Igrači Partizana rastrčali su se po terenu, mnogo čvršće su igrali u odbrani, pa Zvezdini košarkaši nisu mogli da nađu put u reket, a do izražaja je došla i kratka klupa ’crveno-belih’.

Sredinom treće deonice i trener Zvezde Aleksandar Trifunović dobio je isključujuću grešku, ali sve dileme u vezi sa pobednikom tada su već bile rešene jer je Partizan imao 20-ak poena prednosti.
Poslednja četvrtina bila je samo formalnost – Partizan je malo spustio tempo, što je Zvezda iskoristila, uspela da smanji zaostatak i izbegne rezultatsku katastrofu.

Košarkaši Partizana ove sezone su osvojili NLB ligu i Kup Radivoja Koraća, bili su četvrti u Evroligi, a sada će se boriti za devetu uzastopnu titulu prvaka države.

Crvena zvezda je porazom završila neuspešnu i burnu sezonu. ’Crveno-beli’ su ispali u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća i u drugoj fazi Evrokupa, dok su u NLB ligi zauzeli deveto mesto na tabeli.

Zvezda je mnogo promenila tim od početka sezone i u završnicu je ušla oslabljena – plej Moris Bejli zamenjen je Majkom Tejlorom, posle je i on otišao, baš kao i Tadija Dragićević (Roma) i Filip Videnov (FMP). Pred početak Superlige Zvezda je zbog povrede ostala i bez Borisa Bakića, a pre plej-ofa i bez kapitena Vuka Radivojevića.

Crvena zvezda: Kešelj 12, Milošević 5, Kikanović 6, Radosavljević, Nedović 4, Stević 9, Radivojević, Jelovac, Rondović, Stojačić 4, Štimac 8, Bjelica 26.
Partizan: Roberts 17, Sinovec, Mekaleb 13, Kecman 10, Milošević, Rašić 12, Mitrović 3, Božić 9, Marić 10, Veseli 11, Đekić, Vraneš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: