Inter: Sve dogovoreno sa Benitesom

Evropski fudbalski šampion Inter saopštio je da je bivši menadžer Liverpula Rafael Benites prihvatio funkciju novog trenera milanskog kluba.

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2010.

16:29

Default images

Španski stručnjak zameniće na tom mestu Portugalca Žosea Murinja, koji je odlučio da posle osvajanja Lige šampiona karijeru nastavi u madridskom Realu.

"Postigli smo dogovor i razradili sve detalje, koji nisu bili toliko bitni. Sve što je preostalo je potpis druge strane (Benitesa)", izjavio je predsednik Intera Masimo Morati, objavljeno je na sajtu milanskog kluba.

Morati je dodao da Benites trenutno nije u Italiji, ali da će klub u četvrtak saopštiti kada će on doći i zvanično potpisati ugovor.

Benites je prethdnih šest godina proveo u Liverpulu, sa kojim je u prvoj sezoni 2005. osvojio Ligu šampiona. Iz kluba je otišao posle razočaravajuće sezone u kojoj je Liverpul u engleskom prvenstvu zauzeo tek sedmo mesto, dok je ispao u ranoj fazi u Ligi šampiona, a potom i u Ligi Evrope.

Pre Liverpula Španac je predvodio Valensiju do dve titule u prvenstvu i titule u Kupu UEFA.

Benites dolazi u Inter posle najuspešnije sezone koju je taj klub imao u svojoj istoriji, pošto je predvodjen Murinjom osvojio tri titule: Ligu šampiona, prvenstvo i kup Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: