Hemofarmova šansa za Evroligu

Vršački Hemofarm i podgorička Budućnost će definitivno igrati u kvalifikacijama za učešće u Evroligi naredne sezone.

Izvor: B92, zvanični sajt Srbija, Evropa
Podeli

Iako se o tome već odavno sa sigurnošću pričalo, tek u nedelju je na adresu kluba iz Vršca stigla i zvanična potvrda direktora NLB lige Josipa Bilića.

“Sledom odluka Skupštine Evrolige, NLB liga je konačno dobila još jedno veliko priznanje, jer će se u kvalifikacijama za igranje Evrolige u sezoni 2010/11 među šesnaest timova naći i dva predstavnika regionalnog takmičenja”, rekao je Bilić.

Na osnovu plasmana na kraju sezone 2009/10 i po odredbi propozicija takmičenja, to pravo su dobili Hemofarm i Budućnost”, dodao je Bilić.

Regionalna liga već ima tri zagarantovana mesta u najelitnijem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi, na osnovu bodovanja za Srbiju, Sloveniju i Hrvatsku, a to su Partizan, Olimpija, i Cibona. Tako su Hemofarm kao trećeplasirani i Budućnost kao peta na tabeli obezbedili svoju šansu da naredne sezone prvi put igraju u Evroligi.

Osmina finala kvalifikacija će se igrati 21. i 24. septembra, četvrtfinale 28. septembra i 1. oktobra, a polufinale 7 i 14. oktobra. Po fazama se igraju dve utakmice, kod kuće i u gostima, a ekipa koja bude imala bolji koš količnik, ide dalje. Dve najbolje ekipe iz kvalifikacija će igrati u Evroligi.

strana 1 od 4 idi na stranu