"Vrhunac hajke protiv Kolubare!"

Predsednik FK Kolubara Dragan Alimpijević izjavio je da je prekid utakmice poslednjeg kola PLS "vrhunac hajke koja je vođena protiv tog lazarevačkog kluba".

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 07.06.2010.

10:59

Default images

Utakmica poslednjeg, 34. kola Prve lige Srbije između Kolubare i Teleoptika, koja je u nedelju igrana u Lazarevcu, prekinuta je u 86. minutu, pri vođstvu gostiju od 1:0, kada sudija Srđan Obradović nije priznao gol domaće ekipe.

Igrači Kolubare su zbog toga napustili terern, a gledaoci su ušli na igralište i krenuli da se obračunaju sa sudijom Obradovićem. On je udaren kofom, koja stoji na centru terena za osvežavanje igrača, potom je i poliven vodom, a zatim ga je po terenu jurila grupa od 20-30 navijača.

Od nezadovoljnih navijača odbranili su ga trener domaćih Dragan Grčić i sekretar kluba Momčilo Načić.

"Ovo je nastavak hajke na Kolubaru da ne uđe u viši rang, Superligu Srbije", rekao je predsednik lazarevačkog kluba Alimpijević.

"Teško je opisati ono što smo u pretposlednjem kolu doživeli protiv Radničkog u Nišu - isključena su nam dva igrača, a četvorica su dobila 'parni' žuti karton kako ne bi mogli da igraju protiv Teleoptika. Da je Hičkok mogao da režira, ne bi to bolje uradio", dodao je Alimpijević.

On je optužio ljude u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) i Sudijskoj organizaciji da, kako je rekao, "duvaju u istu tikvu". Predsednik Kolubare je rekao da je svestan sankcija koje će njegov klub podneti posle prekida jučerašnje utakmice, ali i da "sankcije nemaju svrhu ako ne dolaze od pravih ljudi".

"Sankcije ovakvih ljudi iz FSS ne znače ništa", rekao je on.
Alimpijević je istakao da su igrači sami napustili teren pet minuta pre kraja utakmice, da ih niko nije izveo. On je rekao i da je pokušao da ih vrati na igralište, ali da je publika već ušla na teren i da se tu nije moglo ništa učiniti.

Kolubara je dugo vodila na prvenstvenoj tabeli Prve lige Srbije, imala je šest bodova više od Inđije, a deset bodova prednosti u odnosu na Sevojno. Ali, plasman u Superligu Srbije sledeće sezone izborili su Inđija i Sevojno, a Kolubara je, ne računajući meč poslednjeg kola, ostala na trećem mestu sa dva boda manje od Sevojna i četiri od Inđije.

Predsednik lazarevačkog kluba tvrdi da su netačni navodi da Kolubara nije ni htela da uđe u Super ligu jer klub nema novca.

"Da smo osvojili prvo ili drugo mesto, razgovarali bismo i sa opštinskim rukovodstvom o tome da li imamo mogućnosti za takmičenje u elitnom društvu. Ukoliko bi ocena bila da nema novca onda bismo se povukli. Ovako, neko drugi je to odlučio umesto nas", rekao je Alimpijević, koji je i direktor je Javnog preduzeća za komunalnu privredu u Lazarevcu.

Alimpijević je upitao odgovorne u FSS, "šta se to dešava u srpskom fudbalu kada su u dve nedelje prekinute dve utakmice koje
odlučuju o plasmanu u viši rang - prvo u Obrenovcu, potom i u Lazarevcu
".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: