Hant najbolji i u Jukatanu

Britanac Geri Hant nastavio je sa dominacijom u ovogodišnjoj Red Bull svetskoj seriji u skokovima u vodu trijumfom u meksičkom Jukatanu.

JTIzvor: B92 Svet, Meksiko
Podeli

Hant je za svoje skokove zaradio 373.85 poena, sa kojima je za nešto manje od deset poena razlike nadmašio Rusa Artema Silčenka, dok se na podijum popeo i šampion Orlando Dukue.

Pre takmičenja u Meksiku Hant je bio najbolji i na otvaranju sezone u francuskom La Rošelu, gde je takođe sa trostrukim kvadom pokazao da je upravo on taj koga će ostali juriti u ostatku sezone.

Ovo je naporan rad i vežba. Isplatilo se što sam naučio i usavršio svoje teške skokove. Ne znam zašto i ostali ne pokušaju da izvedu isti DD skok, ali pretpostavljam da je zbog toga što je to veoma težak skok i ne možete ga vežbati u bazenu. Morate da imate poverenja u sebe i da se prepustite. Kada vidite da je neko ispred vas osvojio dobar rezultat definitivno vas natera na razmišljanje da morate da izvedete skok i svaki put date sve od sebe”, rekao je Hant posle druge pobede ove sezone.

Trijumfom u Jukatanu Hant je svoju prednost u odnosu na Dukea povećao na 11 bodova, a šampionat se nastavlja u norveškom Krageru 24. jula.

strana 1 od 4 idi na stranu