DTM: Pobeda Spenglera u Lausicu

Kanađanin Bruno Spengler trijumfovao je na trećoj trci sezone u nemačkom Šampionatu turning automobila na stazi „Eurospidvej“ u Lausicu.

Izvor: JT

Nedelja, 06.06.2010.

23:58

Default images

Vozaču Mercedesa je to bila prva pobeda ove sezone, a do nje je došao ispred dvojice timskih kolega Pola Di Reste i Džejmija Grina.

Spengler sada ima 26 bodova u generalnom plasmanu, a prati ga Di Resta sa 17. Upravo Di Resta se nalazio u vođstvu tokom većeg dela trke, ali ga je izgubio posle problema sa zamenom pneumatika tokom drugog odlaska u boks.

Osećaj posle pobede u Lausicu je neverovatno, sada sam svojoj devojci dao najbolji rođendanski problem. Trijumf je još lepši jer su trojica vozača Mercedesa uspela da dođu do podijuma. Svake sezone sam govorio da želim da osvojim titulu, možda ove neću to reći, ako mi je to cilj“, rekao je Spengler posle svoje šeste DTM pobede, a prve posle trke na „Norisringu“ 2007. godine.
©DTM
Pred 79.000 gledalaca četvrto mesto zauzeo je Majk Rokenfeler, a posle njega su kroz cilj prošli bivši šampion Geri Pafet u Mercedesu, vozač Audija Martin Tomčika, dame Suzi Stodart u Mercedesu, i aktuelnog šampiona i člana Audija Tima Šajdera. Stodartovoj su to bili prvi bodovi koje je osvojila u DTM šampionata, a trku je započela na 12. Mestu.

Ovi bodovi su način da se zahvalim svima koji su me sve vreme podržavali“, rekla je Suzi Stodart.

Već na startu trke viđeno je veliko uzbuđenje pošto je došlo do kontakta dvojice vozača Audija Aleksandra Preme i Matijasa Ekstroma, koji se potom okrenuo i sudario sa Dejvidom Kultardom u Mercedesu i Šajderom. Za Francuza je tada trka bila završena, Ekstrom ubrzo parkirao u boksu, a isto se desilo i Kultardu nekoliko krugova kasnije, dok je Šajder uspeo da dođe do cilja kao osmi.

DTM šampionat se nastavlja na stazi „Norisring“ u Nemačkoj 4. jula.

Rezultati trke na stazi „Eurospidvej“:
1. Bruno Spengler (Kanada) Mercedes-Benc Bank AMG1:12:32.740
2. Pol Di Resta (Velika Britanija) AMG Mercedes + 4.542
3. Džejmi Grin (Velika Britanija) Junge Sterne AMG Mercedes + 5.323
4. Majk Rokenfeler (Nemačka)Audi Sport tim Finiks + 8.350
5. Geri Pafet (Velika Britanija) Salcgiter AMG Mercedes + 12.358
6. Martin Tomčik (Nemačka) Audi Sport tim Abt Sportslajn + 15.288
7. Suzi Stodart (Velika Britanija) TV Spilfilm AMG Mercedes + 17.105
8. Timo Šajder (Nemačka) Audi Sport tim Abt + 26.430
9. Ralf Šumaher (Nemačka) Laureus AMG Mercedes + 34.533
10. Markus Vinkelhok (Nemačka) Audi Sport tim Rozberg + 42.619

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: