Biciklisti u Norveškoj i Kanadi

Nebojša Jovanović, srpski profesionalac u praškoj Sparti trenutno je 50. u generalnom plasmanu na trci kategorije 2.2 „Velika nagrada Ringerike“ u Norveškoj.

Izvor: B92

Nedelja, 06.06.2010.

15:26

Default images

Poziciju je pokvario (bio je 35.) pošto je u u četvrtoj etapi od 175 kilometra stigao 55. sa 3,26 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Norvežanina Rakea.

Rake je obukao i žutu majicu etapu pre kraja i vodi sa sekundom predosti u odnosu od Rusa Firsanova, dok na trećoj poziciji Australijanac Mateuvs sa 55 sekundi zaostatka.

Jovanović na 50. mestu ima 3,27 minuta slabije vreme.

U trci je još 108 biciklista. Vodi tim Džoker Bjanči za koji vozi Rake, praška Sparta je deseta u konkurenciji 23 ekipe.

Gabor Kasa (Spartak, Subotica) stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) popravio je poziciju u generalnom plasmanu trke Kupa nacija za vozače do 23 godine u Kanadi i sa 18. mesta došao na 14. mesto. Njegov tim Međunarodnog trening centra UCI u Eglu kraja Lozane, je vodeći u konkurenciji 11 ekipa sa 12 sekundi boljim vremenom od reprezentacije Slovenije i 1,54 minuta prednosti od reprezentacije Kolumbije.

U trećoj etapi od 141 km, došlo je do velikog tumbanja u generalnom plasmanu. Pobedio je Francuz Johan Lebon pretekavši za 22 sekunde grupu od četvorice biciklista. Na drugom mestu u sprintu etapu je završio Marsel Meisen (Nemačka) dok je treći bio Harlison Pantano (Kolumbija). Slovenac Luka Mezgec je stigao 11. sa 33 sekunde zaostatka, a Kasa 14. u istom vremenu.

Mezgecu je ovo bilo dovoljno da obuče žutu majicu i sada vodi sa 13 sekundi prednosti u odnosu na Amerikanca Bendžamina Kinga, a na trećem mestu isti zaostatak ima Kamilo Albaracin (Kolumbija). Kasa na 14. mestu ima 1,30 minuta slabije vreme etapu pre kraja trke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: