Najbolji skakači u vodu u Jukatanu

Red Bull svetska serija u skokovima u vodu nastavlja se u nedelju u Jukatanu, u Meksiku.

Izvor: JT

Subota, 05.06.2010.

20:11

Default images

Najbolji svetski skakači u vodu će se u okviru druge runde šampionata nadmetati skokovima u bunar pored Čičen Ice, jednog od Sedam svetskih čuda modernog sveta.

Ovogodišnji šampionat startovao je u hladnom La Rošeu u Francuskoj pobedom Engleza Gerija Hanta, a sada se seli preko Atlantskog okeana u Meksiko, koji će prvi put ugostiti najbolje takmičare na svetu.

Bunar u Jukatanu ima 60 metara u prečniku, voda u njemu ima dubinu od 39 metara, a zajedno sa platforme koja se nalazi 27 metara iznad njene površine. Sve to, zajedno sa egzotičnim biljkama i drvećem, koje je stanište za nekoliko hiljada vrsti ptica, čini savršenog domaćina za jednu od rundi ovogodišnjeg šampionata.

Svi takmičari, predvođeni vodećim Hantom, u Meksiku neće imati pravo na grešku u pokušaju da sudijama prikažu svoje nove trikove. Pored Hanta za pobedu će se sigurno boriti i Kolumbijac Orlando Dukue, Kent de Mond iz Sjednjenih Država i Rus Artem Silčenko, ali ne treba zaboraviti ni ostale, koji vrlo lako mogu da iznenade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: