Dijamantidis pljunuo Tea (video)

Skandal se dogodio na početku trećeg meča finalne serije plej-ofa grčke lige, kada je Dimitris Dijamantidis pljunuo srpskog reprezentativca Miloša Teodosića.

Izvor: SO

Petak, 04.06.2010.

20:37

Default images

Grčki košarkaš, koji je jednom imao slični eksces u karijeri, pljunuo je Teodosića pri vođstvu Panatinaikosa od 7-0.

Dijamantidis će morati da plati 2000 evra, pošto je sportski sud posle pregledanog snimka tražio od Dijamantidisa objašnjenje jer sudije tokom meča nisu primetile incident, pa nije ni bio sankcionisan.

Dijamantidis se izvinio, ali nije mogao da izbegne kaznu.



Inače, čelnici Olimpijakosa bili su veoma razočarani suđenjem u trećem meču i kao moguću meru najavili su istupanje iz lige sledeće sezone.

U Pireju smatraju da su grubo oštećeni i zahtevaju hitne procene suđenja arbitara Hristodulua i Anastopulosa, kao i propisivanje sankcija za njih. Čelnici vicešampiona Evrope su izdali saopštenje u kome se između ostalog navodi da je sadašnja Komisija za suđenje nepouzdana, da je način vrednovanja i delegiranja sudija "tužan i slab" i traže da kraja plej-ofa utakmice sude strani arbitri koji su u evropskom vrhu.

Ukoliko se ne promeni način rada i sastav Komisije za suđenje, Olimpijakos će odlučiti kako da postupi, a u saopštenju se spominje i istupanje iz Lige u narednoj sezoni.

Sa druge strane, u Panatinaikosu su ravnodušni na priče večitog rivala smatrajući da je bilo sudijskih odluka koje su bile i na njihovu štetu. Kažu i da je to način da se Olimpijakos opravda kako je izgubio utakmicu u kojoj je krajem trećeg perioda vodio 14 poena razlike (60:46).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: