Mihajlović zvanično u Fjorentini

Srpski trener Siniša Mihajlović imenovan je za šefa stručnog štaba Fjorentine.

Izvor: JT

Petak, 04.06.2010.

12:26

Default images

Mihajlović je zvanično predstavljen na konferenciji za štampu koja je uživo emitovana na sajtu kluba iz Firence.

Bivši reprezentativac naše zemlje je izgradio uspešnu igračku karijeru u Italiji, a potom je istim putem nastavio kao trener.

Želeo bih da se zahvalim Kataniji i čelnicima koji su mi dozvolili da napustim klub godinu dana pre isteka ugovora, kao i Fjorentini na ukazanom poverenju. Prava mi je čast što sam dobio priliku da preuzmem tim, upoznat sam kakva me odgovornost čeka i kakva su očekivanja. Nadam se da ću nastaviti putem kojim je krenuo Prandeli, a cilj je da sustignemo šampione”, istakao je Mihajlović.

Novinare je na prezentaciji, takođe, interesovalo zašto se Mihajlović odlučio za Fjorentinu, a ne za Inter ili Sampdoriju, koji su takođe pokazali zainteresovanost za njega.

Izabrao sam Fjorentinu najviše zbog Pantalea Korvina, vođu kome sam se oduvek divio. Mnogi su mi rekli lepe reči za njega, a isto mislim i ja pošto ga dobro poznajem. Ovo je jedno veoma ambiciozno okruženje, baš kao i ja, koje želi titulu, a ja kao trener još uvek ništa nisam osvojio”, naglasio je Mihajlović.

Siniša je istakao da je njegov glavni cilj da se tim plasira u Ligu šampiona, kao najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

"Naš cilj je da svake sezone igramo u Ligi šampiona i ja osećam da mi to možemo da postignemo", rekao je Mihajlović i dodao da će njegov tim uvek ići na pobedu.

"Ja sam uvek igrao da pobedim - više od 20 godina kao igrač, a isto sam razmišljao i kao trener Bolonje i Katanije", objasnio je Mihajlović.

Mihajlović je trenersku karijeru započeo je kao pomoćnik Roberta Manćinija u Interu, a potom je samostalno vodio Bolonju i Kataniju, koju je preuzeo u toku prošle sezone i koja se tada borila za opstanak u Seriji A, a do kraja je obezbedio opstanak u eliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: