Mihajlović zvanično u Fjorentini

Srpski trener Siniša Mihajlović imenovan je za šefa stručnog štaba Fjorentine.

JTIzvor: B92 Srbija, Italija
Podeli

Mihajlović je zvanično predstavljen na konferenciji za štampu koja je uživo emitovana na sajtu kluba iz Firence.

Bivši reprezentativac naše zemlje je izgradio uspešnu igračku karijeru u Italiji, a potom je istim putem nastavio kao trener.

Želeo bih da se zahvalim Kataniji i čelnicima koji su mi dozvolili da napustim klub godinu dana pre isteka ugovora, kao i Fjorentini na ukazanom poverenju. Prava mi je čast što sam dobio priliku da preuzmem tim, upoznat sam kakva me odgovornost čeka i kakva su očekivanja. Nadam se da ću nastaviti putem kojim je krenuo Prandeli, a cilj je da sustignemo šampione”, istakao je Mihajlović.

Novinare je na prezentaciji, takođe, interesovalo zašto se Mihajlović odlučio za Fjorentinu, a ne za Inter ili Sampdoriju, koji su takođe pokazali zainteresovanost za njega.

Izabrao sam Fjorentinu najviše zbog Pantalea Korvina, vođu kome sam se oduvek divio. Mnogi su mi rekli lepe reči za njega, a isto mislim i ja pošto ga dobro poznajem. Ovo je jedno veoma ambiciozno okruženje, baš kao i ja, koje želi titulu, a ja kao trener još uvek ništa nisam osvojio”, naglasio je Mihajlović.

Siniša je istakao da je njegov glavni cilj da se tim plasira u Ligu šampiona, kao najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

"Naš cilj je da svake sezone igramo u Ligi šampiona i ja osećam da mi to možemo da postignemo", rekao je Mihajlović i dodao da će njegov tim uvek ići na pobedu.

"Ja sam uvek igrao da pobedim - više od 20 godina kao igrač, a isto sam razmišljao i kao trener Bolonje i Katanije", objasnio je Mihajlović.

Mihajlović je trenersku karijeru započeo je kao pomoćnik Roberta Manćinija u Interu, a potom je samostalno vodio Bolonju i Kataniju, koju je preuzeo u toku prošle sezone i koja se tada borila za opstanak u Seriji A, a do kraja je obezbedio opstanak u eliti.

strana 1 od 3 idi na stranu