Armstrong: „Teško je biti šef“

Sedmostruki pobednik trke „Tur d’Frans“ Lens Armstrong izjavio je da je veliki pritisak biti šef ekipe, ali i biti sam svoj šef.

Izvor: JT

Četvrtak, 03.06.2010.

12:08

Default images

Amerikanac, kome je ova sezona druga posle povratka profesionalnom biciklizmu, vozi za tim RadioŠek, koji je osnovao prošle godine posle odlaska iz Astane.

“Prošle godine na “Turu” nisam osećao apsolutno nikakav pritisak. To nije bio moj tim, nisam radio za platu. Samo sam vozio zbog Livstrong fondacije”, rekao je Armstrong.

Jedan od najzanimljivijih dešavanja na prošlogodišnjem izdanju najprestižnije biciklističke trke na svetu bio je duel između Armstronga i Španca Alberta Kontadora, koji je i trijumfovao na “Turu”. Pošto su obojica bili članovi Astane došlo je do nesuglasica, a Amerikanac je još u toku trajanja trke najavio da će pokrenuti svoju ekipu.

Ove godine je sve drugačije. Ovo je moj tim, mi smo ga sastavilim, organizovali i sredili finansije. Uz to dolazi pritisak. Teško je biti šef tima”, rekao je Armstrong.

Uz pritisak zbog toga što je šef ekipe Armstrong sad pred sobom ima trku s vremenom da bi bio potpuno spreman za “Tur”, pošto je njegove pripreme omela prvo bolest, a potom i udes na “Trci oko Kalifornije” prošlog meseca.

I dalje postoje posledice tog udesa, ali ništa ne može da me zaustavi da vredno treniram i borim se na trkama”, istakao je Armstrong.

Armstrong ove nedelje učestvuje na “Trci oko Luksemburga”, a naredne ga očekuje “Trka oko Švajcarske”. Ovogodišnji “Tur” startuje u Roterdamu 3. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: