Veber: „Mlada smo ekipa“

Nekoliko dana posle incidenta sa timskim kolegom Sebastijanom Fetelom Australijanac Mark Veber je malo pojasnio tu situaciju i naredne korake svoje ekipe.

Izvor: JT

Sreda, 02.06.2010.

23:13

Default images

Dvojac Red Bula se do 40. kruga trke na stazi „Istanbul park“ nalazio na vodećim pozicijama, ali je tada Fetel u pokušaju da pretekne Vebera obojicu izbacio sa staze.

Vođstvo je tada preuzeo Luis Hamilton, koji je potom trijumfovao na Velikoj nagradi Turske, ispred timskog kolege Džensona Batona i Vebera, dok je Fetel bio primoran da odustane.

Seb i ja ćemo sesti i porazgovarati o svemu što se desilo jer moramo da izbegnemo ovakve situacije u budućnosti. Naravno, naša mišljenja o trci u Turskoj će se razlikovati, ali moramo da nađemo način da se borimo na stazi, a da to ne ugrožava tim”, istakao je Veber.

Australijanac je napomenuo i da je Red Bul mlada ekipa i da je to možda jedan od razloga zašto je do incidenta došlo.
Beta
Mlada smo ekipa i još uvek učimo. Da smo se borili za 18. i 19. poziciju kada se incident dogodio nikoga to ne bi zanimalo. Ali, pošto smo se borili za vođstvo sada smo u centru pažnje”, naglasio je Veber.

Veber, takođe, insistira da ne oseća odgovornim za sve što se desilo u Turskoj i da bi sigurno došao do treće uzastopne pobede u šampionatu da je sve proteklo bez problema.

“Tada je do kraja trke ostalo 17 krugova i vozači Meklarena su bili brzi, ali sam uveren da nije bilo incidenta da bih trijumfovao. Sada se okrećemo Montrealu, uveren sam da bolid može da bude konkurentan tamo i jedva čekam povratak na stazu”, rekao je Veber.

Šampionat Formule 1 se nastavlja trkom za Veliku nagradu Kanade 13. juna na stazi “Žil Vilnev”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: