Povratak Di-Mila među "Orlove"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković odredio je igrače koji će se pripremati za naredno Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 02.06.2010.

12:56

Default images

Na prvobitnom spisku nalazi se kompletna ekipa koja je prošlog leta u Poljskoj osvojila srebnu medalju na Evropskom šampionatu. Na širem spisku od 22 imena našao se i Darko Miličić, koji je imao dobru sezonu u Minesota Timbervulvsima.

Za dres Srbije na Svetskom prvenstvu boriće se: Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm), Bojan Popović (Efes Pilsen), Milenko Tepić (Panatinaikos), Aleksandar Rašić (Partizan), Uroš Tripković (Huventud), Dragan Milosavljević (Radnički Kragujevac), Ivan Paunić (Aris), Marko Kešelj (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda), Mladen Jeremić (FMP Železnik), Milan Mačvan (Hemofarm), Duško Savanović (Kahasol), Novica Veličković (Real Madrid), Zoran Erceg (Panionios), Ivan Radenović (Kahasol), Luka Bogdanović (Huventud), Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija), Darko Miličić (Minesota), Miroslav Raduljica (FMP Železnik) i Boban Marjanović (Hemofarm).

Ivković je takođe saopštio da će mu pomoćnici biti Aco Petrović i Aleksandar Keser, dok će kao treneri raditi Saša Nikitović, Milan Škobalj i Gvozdić.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 28. jun. Bazični deo priprema obaviće se u Italiji od 11. do 24. jula, da bi se ekipa vratila u Beograd i radila u Kovilovu do 5. avgusta. U završnici priprema planirana su učešća na turnirima u Turskoj, Mariboru i Akropolis kupu sa Grčkom, Slovenijom i Kanadom. 



"Datum koji je određen za saopštavanje spiska je primeren jer je domaće prvenstvo ušlo u završnicu, a ima još igrača koji su pod klupskim obavezama. U odnosu na dve dve zadnje akcije tendencija je da se tim podmlađuje. Tu su i tri nova igrača koji su prošli mlađe selekcije", rekao je selektor Ivković.

Za kraj su planirane dve utakmice protiv Kine u Beogradu, od kojih će se prva igrati 23. avgusta u Beogradskoj Areni.

Svetsko prvenstvo održaće se od 28. avgusta do 12. septembra u Turskoj. 

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

258 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: