SAAF: Inđija na vrhu B divizije

Proteklog vikenda igrali su se mečevi šestog kola B divizije Superlige u američkom fudbalu.

Izvor: MT

Ponedeljak, 31.05.2010.

08:45

Default images

Pobede su zabeležili Grofovi Novi Kneževac na gostovanju Mamutima u Kikindi (32:16) i Inđija Indijansi u Subotici protiv Spartanaca – 28:27.

Iako ako su Indijanci slavili u Subotici, još uvek nije poznato da li će uspeti direktno da se plasiraju u elitnu diviziju Superlige, pošto će o plasmanu odlučivati i Mladenovac.

Ekipa iz Inđije ima učinak 5-1, kao i novokneževački Grofovi koji su u gostima pobedili debitante iz Kikinde, tim Mamuta sa 16:32, a o tome ko će kao prvoplasirani u A diviziju odlučiće nastup mladenovačkih Forestlendersa narednog vikenda protiv "Gorštaka" u Beogradu.

I pored toga što i oni mogu do 5-1, Mladenovčani više nemaju nikakve šanse da se plasiraju u elitu jer bi kao član vodećeg trija ostali na trećoj poziciji zbog najlošijeg odnosa postignutih i primljenih poena u međusobnim duelima (Inđija +13, Grofovi -6, Forestlenders -7). Ipak, Forestlendersi će protiv Gorštaka odlučiti ko će u A diviziju: ako pobede, to će biti Inđija kao najbolji član vodećeg trija, a ukoliko izgube - u elitu će Grofovi, jer su na startu sezone savladali "Indijance" sa 19:20 i tada bi se samo njihov međusobni duel računao za konačni plasman dve ekipe na liderskom mestu tabele.

Inđija je uz četiri tačdaun-trčanja Ivana Prskala slavila u Subotici gde je domaćin uz sjajnu podršku sa tribina vodio sa 20:7 na poluvremenu ali nije uspeo da izdrži nalet "Indijanaca" koji su preuzeli vođstvo dva i po minuta pre kraja. Spartanci su u poslednjem pokušaju da pobede uspeli čak i da iskoriste četvrti daun, no na kraju je lopta ipak pripala gostima koji su nedugo zatim proslavili možda i najvažniju pobedu u sezoni. Ispostavilo se da je domaćina skupo koštao promašeni ekstra poen posle prvog postignutog tačdauna na meču, ali i promašeni fild-gol sa 30-ak jardi, kao i fambl prilikom vraćanja panta.

Sa druge strane, meč između Kikinde i Novog Kneževca, u kome su Mamuti prvi put u klupskoj istoriji imali i prednost u jednom takmičarskom meču (9:6) prekinut je zbog jakog nevremena a nastavljen je skoro sat vremena kasnije. Loši uslovi onemogućili su Kikinđane da svojom prepoznatljivom "igrom kroz vazduh" osvajaju teren, a kada se na to nadovezalo iskustvo i umeće Grofova - pobeda Novog Kneževca više nije dovedena u pitanje. Na kraju, Grofovi su, poput Inđije, uradili ono što su želeli ovog vikenda, a sada im kao i Indijancima ostaje da vidi šta će uraditi Mladenovac.

Superliga u američkom fudbalu – B divizija

Kikinda Mamuti – Grofovi Novi Kneževac 16:32
Subotica Spartanci – Indija Indians 27:28

Tabela: Inđija 5-1, Grofovi 5-1, Mladenovac 4-1, Subotica 3-3, Vršac 1-4, Kikinda 0-4, Hajlenders 0-4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: