Kaha Laboral na korak od finala

Košarkaši Kaha Laborala pobedili su Real Madrid posle produžetka sa 85:80, i tako poveli sa 2-0 u polufinalnoj seriji plej-ofa ACB lige.

Izvor: B92

Nedelja, 30.05.2010.

15:49

Default images

U finale će ekipa koja zabeleži tri pobede, a nakon dva duela u Vitoriji serija se sada seli u Madrid gde će biti odigrane treća i eventualna četvrta utakmica.

Ekipe Duška Ivanovića i Etorea Mesine ponovo su odigrale veoma neizvesnu utakmicu punu preokreta, a najzaslužniji za trijumf domaćina bio je centar Tijago Spliter koji je meč završio sa 23 poena (10-14) i 10 skokova.

Sedam sekundi pre kraja regularnog dela Real je imao priliku da postigne koš i pobedi, ali je Pablo Priđoni previše petljao, a zatim i loše dodao za Rejesa koji nije uspeo da pogodi u poslednjoj sekundi (73:73).

U dodatnih pet minuta Oleson, Uertas i Teletović pogodili su nekoliko važnih šuteva, i tako doveli svoj tim na korak od plasmana u veliko finale. Pored Splitera, odlični u Kaha Laoboralu bili su Bred Oleson sa 17 i Mirza Teletović sa 16 poena.

U ekipi iz prestonice, Felipe Rejes bio je najbolji sa 16 poena i 13 skokova. Darijuš Lavrinovič postigao je 13, isto koliko i Novica Veličković koji je na parketu proveo 37 minuta uz veoma dobar šut iz igre (5-6 za dva, 1-2 za tri). Marko Jarić igrao je samo devet minuta, i za to vreme je tri puta šutirao za dva poena (1-3).

U drugom polufinalu ACB lige, Barselona je kao i Kaha Laboral, iskoristila prednost domaćeg terena, i vodi sa 2-0 protiv Unikahe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: