SL: Marjanović dominirao u Pančevu

Košarkaši Hemofarma pobedili su Tamiš Petrohemiju u Pančevu 76:67 (24:17, 16:14, 17:22, 19:14) u prvoj odigranoj utakmici 12. kola Superlige Srbije.

Izvor: AK

Subota, 29.05.2010.

20:32

Default images

Vrščani su dominirali u skoku protiv rivala koji se solidno držao protiv ipak kvalitetnijeg protivnika. Igrač meča bio je Boban Marjanović sa 23 poean i čak 17 skokova.

Odličan je bio i Mačvan sa 16 poena i sedam skokova, dok je Hil ubacio deset. U domaćem timu istakao se samo Dejan Đokić sa 13 poena i pet skokova.

Domaći košarkaši su od prvog minuta odlično parirali Vrščanima, a serijom 10:2 u sedmom minutu su poveli 15:10. Ipak, Hemofarm je pojačao tempo i prvi period dobio sa 24:17.

Sa dobrom igrom "farmaceuti" su nastavili i u drugih deset minuta, a poenima Jagodnika prvi put su poveli sa deset poena (29:19). Prednost je u nastavku porasla na +15, ali su domaćini do pauze smanjili na 40:31.

Treći period počeo je u znaku Tamiša koji je preko Jereminova i Đokića u 25. minutu uspeo da preokrene rezultat i povede sa 46:43. Hemofarm brzo odgovara serijom 11:0 (sedam poena Marjanovića) pa je već do isteka treće četvrtine bilo 53:46 za goste.

Centar Vrščana nastavio je da dominira u poslednjem periodu. Sjajno je igrao i u odbrani i u napadu pa je Hemofarm lako održavao prednost. Međutim, četiri minute pre kraja domaćini vežu dvetrojke i vraćaju se na 67:61, ali nisu uspeli da pariraju "farmaceutima" u reketu pa je Hemofarm zabeležio desetu pobedu u Superl

Lukajić: "Presudila dominacija Marjanovića"

kkhemofarm.rs
Trener Hemofarma Željko Lukajić istakao je da je njegov tim u Pančevu dobio zahvaljujući svom kvalitetu ali pre svega raspoloženom Bobanu Marjanoviću.

"Niko se nije naigrao u ovoj dvorani, jer Tamiš ima i glavu i rep kada je u pitanju igra. Utakmicu smo dobili na svoj kvalitet, ali i na veliko raspoloženje i dominaciju Bobana Marjanovića. Iako smo imali problema zbog neigranja kapitena Stefana Markovića, za kog ne treba govoriti koliko znači našoj igri, a utakmicu je "rovit" odigrao i Bojan Krstović, koji je sinoć imao temperaturu, a vuče i povredu jagodice od utakmice sa Partizanom".

Lukajić se požalio na nedovoljnu medijsku pažnju njegovog tima.

"Čestitam momcima obeju ekipa na prikazanoj igri i rezultatima koje su ostvarili ove sezone. Ali, jako mi je žao kao treneru, što javnost njihove rezultate nisu ispratili na onaj način na koji zaslužuju. Mislim da moji igrači požrtvovanošću i borbenošću zaslužuju da igraju u punoj dvorani. Mada, mogu da nađem i olakšavajuću okolnost za to, jer je atipično da publika u junu dolazi u zatvorene dvorane da gleda neki sport, ali takav je sistem takmičenja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: