Nenad Krstić: "Žele da ne igram"

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije izjavio je da ima nameru da igra za nacionalnu selekciju na Svetskom prvenstvu u Turskoj, uprkos pritiscima iz kluba.

Izvor: MT

Subota, 29.05.2010.

12:43

Default images

Krstić je protekle sezone imao dosta problema sa kolenima i čelnici Oklahome želeli bi da kapiten Srbije leto provede mirujući.

Kao poseban problem, Krstić je naveo neozbiljan odnos Košarkaškog saveza Srbije prema reprezentativcima, pošto im još uvek niko nije najavio kada će početi pripreme nacionalnog tima.

Krstić je izjavio da ima dosta problema sa kolenima, što traje već duži period.

Konstantno sam na terapijama zbog problema sa kolenom. Kada sam pre nekoliko godina imao operaciju, doktori su mi sa zdrave noge uzeli deo patele i prebacili na drugo koleno. Svesno su mi napravili problem koji već duže vučem. Sada se malo bolje osećam, videćemo kako će se stvari dalje odvijati. Ključ svega je odmor i jačanje zadnje lože da se koleno stabilizuje“, rekao je Krstić.

Centar Oklahome izjavio je da su čelnici kluba, sa kojim ima ugovor još godinu dana, zadovoljni njegovim učinkom, ali da ih zabrinjava njegova namera da uprkos zdravstvenim problemima, igra za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Običaj u NBA je da odmah po završetku sezone igrač razgovara sa menadžmentom. Meni tom prilikom nijednog momenta nisu rekli da su nezadovoljni, ali su veoma zabrinuti po pitanju naredne sezone pošto sam im rekao da želim da igram za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu. Nisu bili baš oduševljeni zbog Turske, sumnjaju da ću i naredne sezone imati probleme. Oni smatraju da je daleko bolje da se odmorim čime su mi stvorili određenu dozu pritiska. Naravno, ne mogu ništa da mi zabrane. Poslednji dogovor je da u junu dođe lekar tima, da obavim preglede, pa ćemo videti“, izjavio je Krstić.
Beta
Kapiten Srbije je rekao da želi da igra za Srbiju, uprkos tome što ima više nego dovoljno razloga da preskoči svetski šampionat.

Kako sada stvari stoje, sigurno ću igrati na prvenstvu, ali imam i dosta razloga da odustanem. Ipak, duboko sam uveren da se to neće dogoditi. Nosim kapitensku traku što je čast, ali i velika obaveza. Od mene se očekuje da dajem i primer. Nije mi prvi put da me pritiskaju, Nju Džersi je to konstatno radio. Tu je i to koleno, savet doktora je da strogo mirujem tri meseca, postaću i otac... Ali, sve to sam spreman da prevaziđem“, rekao je Krstić.

Krstić je izjavio da je nezadovoljan odnosom sa KSS, pošto još uvek ne postoji informacija za koji datum se planira prvo okupljanje reprezentativaca u okviru priprema za Svetsko prvenstvo.

Malo mi smeta što me još niko iz Saveza nije pozvao, ne znam ni kada počinju pripreme. Ništa ne mogu da isplaniram, nemam nameru da na prozivku dođem bez treninga. Totalno sam neobavešten, kao i drugi reprezentativci. jednom je to 5. jun, drugi 9. jul. To je neozbiljno, pogotovo na naš uspeh od prošlog leta. Nije mi cilj da bilo koga kritikujem,ali je potrebno da nas neko pozove i kaže kada je okupljanje. Prošle godine su nas zvali, dolazio je i selektor Ivković. Ne tražim neki specijalan tretman, ali barem da znam kada počinju pripreme“, rekao je Krstić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: