Stejt department upozorava građane

Ministarstvo spoljnih poslova SAD izdalo je preporuke građanima koji će putovati na SP u Južnoj Africi i upozorilo ih na moguće probleme sa kriminalom.

Izvor: B92, Beta

Petak, 28.05.2010.

10:12

Default images

"Postoji visok rizik od terorističkih činova ekstremističkih grupa u Južnoj Africi u skorijoj budućnosti", ističe se u saopštenju Stejt departmenta.

Takođe, podseća se da je terorističkih pretnji proteklih meseci više puta bilo i u medijima. "Vlada SAD, ipak, nema informacije o nekoj određenoj, verodostojnoj pretnji".

Navijačima iz SAD se, takođe, savetuje da im vrata automobila budu zaključana tokom vožnje, a prozori zatvoreni. Vredne stvari ne bi trebalo da budu ostavljane na vidnim mestima, a treba izbegavati i nošenje skupog nakita.

Javni transport je, prema upozorenju, "slabo razvijen", pa se preporučuje korišćenje privatnog prevoza i iznajmljivanje automobila.

Prilikom zaustavljanja na raskrsnicama, posebno tokom noći i u izolovanim oblastima, vozačima se savetuje da ostave dovoljno vremena za "brzi odlazak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: