Nova infrastruktura na stadionima

Ministarka Snežana Samardžić Marković najavila je novu infrastrukturu na stadionima, na sednici Komiteta za sprečavanje nasilja na sportskim događajima.

Izvor: LB

Četvrtak, 27.05.2010.

13:41

Default images

Ministarka omladine i sporta istakla je da će u saradnji sa ministarstvima za životnu sredinu i ekonomiju biti predložena rešenja koja bi doprinela poboljšanju bezbednosti i sprečavanju nasilja u sportu. U pripremi takvog plana učestvovaće i Fudbalski savez Srbije, a sve to bi trebalo da doprinese efikasnijoj intervenciji policije i redara na stadionima.

Ministarka je dodala i da očekuje da će se usvajanjem novog zakona o sportu poboljšati bezbednosna situacija.

"Nerešeno pitanje vlasništva klubova sprečavalo je pre svega ulaganje u infrastrukturu koja bi pomogla sprečavanju nasilja. Novi zakon će doprineti bezbednosti, ali ne može sport sam da izađe na kraj sa tim problemom, pošto je ono uvezeno u sport", rekla je Samardžić Marković.

Ona je objasnila da je namera države da marginalizuje huligane, ali je istakla da je u borbi sa njima potrebna i odlučnija reakcija pravosuđa.

"Savet za borbu protiv nasilja na stadionima inicirao je predlog o zabrani navijačkih podgrupa, koji skoro godinu dana stoji u tužilaštvu. Zanimali smo se šta se dešava, ali nismo mogli da utičemo na njih, pošto je tužilaštvo nezavisno", rekla je ministarka omladine i sporta.

Komitet za sprečavanje nasilje Saveta Evrope počeo je u četvrtak 30. zasedanje u Beogradu, koje će trajati dva dana. Na dnevnom redu će, između ostalog, biti reči i predstojećim velikim sportskim takmičenjima.

Na početku zasedanja održana je komemoracija povodom 25-godišnjice tragedije na stadionu Hejsel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: