Dudaš na mitingu u Gecisu

Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš u četvrtak putuje na miting u Gecis, koji važi za nezvanično prvenstvo sveta u desetoboju.

Izvor: AY

Četvrtak, 27.05.2010.

12:13

Default images

Dudaš će putovati zajedno sa trenerom Goranom Obradovićem, a tokom narednog vikenda će nastupiti prvi put ove godine. “Pre svega velika je čast što smo dobili poziv organizatora da učestvujemo na ovako prestižnom atletskom mitingu kada je u pitanju desetoboj. Gecis ove godine slavi 35. rođendan, i ovo je miting koji važi za nezvanično prvenstvo sveta", istakao je trener Obradović.

"Koliko je događaj značajan potvrđuje i činjenica da je upravo na ovom mitingu 2001. godine Roman Šebrle postigao svetski rekord u desetoboju” dodao je Obradović.

Trener je dodao i da je Dudašov cilj "napadanje" nacionalnog rekorda, koji je Saša Karan postavio pre dve decenije.

”Prijavljeno je 34 atletičara, a Dudaš ima 27. rezultat. Cilj našeg nastupa u Gecisu jeste da napadnemo nacionalni rekord Saše Karana dug 20 godina. Koliko ćemo u tome uspeti zavisiće i od vremenskih uslova, a prema prognozama najavljeno je dosta hladno I kišovito vreme. Uprkos tome znam da će Mihail Dudaš dati sve od sebe, a verujem da je spreman za preko 8000 bodova. Ako u tome uspe plasirao bi se među deset najboljih desetobojaca na svetu”, zaključio je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: