Poraz SAD od Češke 4:2

Početak priprema za Svetsko prvenstvo nije bio uspešan za Amerikance pošto su u Ist Hartfordu (Konektikat) izgubili od Češke 4:2 (1:1).

Izvor: AY

Sreda, 26.05.2010.

11:01

Default images

Ovo je bio veliki udarac za Amerikance, pošto se Česi nisu ni kvalifikovali za turnir u Južnoj Africi. Do početka Svetskoj prvenstva ekipa SAD-a će imati još dve provere, prvu u subotu protiv Turske u Filadelfiji i poslednju protiv Australije 5. juna u Rudportu u Južnoj Africi. Protivnici Amerikancima na Mundijalu u grupi C, biće reprezentacije Engleske, Slovenije i Alžira.

Početni deo susreta nije nagoveštavao ovakav epilog s obzirom pošto su Amerikanci poveli golom Morisa Edua.

Samo minut pre isteka prvog poluvremena izjednačio je Tomaš Sivok, da bi u 58. Jan Polak Česima doneo prvu prednost.

"Rezervista" Herkules Gomes izjednačio je na 2:2 sedam minuta kasnije (65), i to je bilo sve što su izabranici Boba Bredlija učinili do kraja meča.

Finiš je protekao u potpunoj dominaciji Čeha koji su golovima Martina Fenina u 77. i Tomaša Necida u 90. minutu ostvarili zasluženu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: