Amerikanci u Crvenoj zvezdi

Tokom boravka FK Crvena zvezda u Čikagu bilo je razgovora o budućoj sportsko-tehničkoj saradnji sa ekipom Čikago Fajera i drugim klubovima MLS lige.

Izvor: NK

Utorak, 25.05.2010.

17:18

Default images

Saradnja je već počela pa su na Marakanu stigla dvojica mladih golmana iz SAD. Reč je o 20-godišnjim Nejtanu Sprinkelu iz Indijanopolisa i Toniju Haltermanu iz Čikaga.

Njih dvojica već nekoliko dana rade sa Zvezdinim trenerom golmana Miodragom Marićem.

„Primljeni smo sjajno ali još je važnije da odlično treniramo i zaista smo presrećni što smo u Zvezdi. Naučili smo ponešto o istoriji ovog kluba i pre nego što smo došli u Beograd ali i sada smo se uverili o trofejima i svemu što su nam pričali“, kaže Nejtan.

Dvojica golmana se 31. maja vraćaju u Ameriku a dolazak u Srbiju je iskustvo više za njih i početak kontakta sa Zvezdom.

„Mislim da ćemo mnogo naučiti i to nam je najvažnije u ovom trenutku. Srećni smo zbog te prilike“, rekao je Toni Halterman kome je golmanski uzor Šmajhel, dok bi Nejtan voleo da bude kao Tim Hauard.

Dvojica mladih čuvara mreže uspeli su da uživaju i u čarima Beograda.

„Videli smo deo grada, pokazali su nam, ljudi iz Zvezde i zaista je prelepo. Veliki grad i potpuno različit od onoga što imamo u Americi. Drugačije se živi, jede, vozi, sve je drugačije“, rekao je Halterman.

Crvena zvezda će u budućnosti nastaviti kontakte sa igračima iz SAD, uključujući i mlađe kategorije. Saradnja će postojati u oba smera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: