Spektakularan oproštaj Ečeberije

Fudbalski klub Atletik Bilbao oprostio se od svog legendarnog igrača Hosebe Ečeberije na način koji su mediji nazvali „nemogućom utakmicom“.

MT Izvor: B92 Španija
Podeli

Preko 20.000 ljudi okupilo se na „San Mamesu“ da gleda oproštaj Ečeberije koji je svoj poslednji meč odigrao protiv 200 školaraca koji su istovremeno bili na terenu!

Ečeberija, koji je 15 godina nastupao za Atletik, okupio je preko 20.000 ljudi, a sav prihod otišao je u fond za izgradnju i održavanje fudbalskog stadiona u Kongu, kao i otvaranje škole fudbala.

Meč je počeo sa „samo“ stotinu dece na terenu, da bi pet minuta pre kraja oko 200 školaraca, uključujući i tri golmana, igralo protiv fudbalera Atletika.

Na kraju je pobedila nešto starija i iskusnija ekipa, rezultatom 5:3, a Ečeberija je bio strelac dva gola.

Pretpostavio sam da će danas biti emotivnih momenata i dosta slika mi se vratilo u glavu. Ostalo je puno sećanja. Plakao sam od radosti i ovo je nezaboravni momenat koji će zauvek ostati sa mnom“, rekao je Ečeberija posle meča.

Za 15 godina provedenih u Bilbauu, Ečeberija je odigrao 514 utakmica, postigavši 104 gola. U Bilbao je došao z Real Sosijedada, a debitovao je u martu 1995. godine. Legendarni napadač je postao treći strelac u istoriji kluba, iza Hose Anhel Iribara i Čeču Roha.

Ečeberija, koji je rođen 5. septembra 1977. godine, igrao je za reprezentaciju Španije na Svetskom Prvenstvu 1998. godine, kao i na Evropskim Prvenstvima 2000. i 2004. godine, odigravši ukupno 53 meča, uz 12 golova.

Ečeberija je za Bilbao od sezone 2008-2009. igrao bez nadoknade.

strana 1 od 3 idi na stranu