Murinjo: "Neću mešanje u posao"

Žoze Murinjo izjavio da će pre potpisivanja ugovora sa Realom tražiti garancije da mu se niko neće mešati u posao, i da će samostalno donositi odluke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.05.2010.

13:53

Default images

U "kraljevskom klubu" postoji nepisano pravilo da treneri moraju da uvažavaju zahteve predsednika, generalnog direktora i sportskog direktora. U razgovoru sa španskim novinarimna, Murinjo je rekao da će od predsednika Florentina Peresa tražiti garanciju da će biti potpuno samostalan u radu sa ekipom.

"Pre nego što potpišem ugovor želim da vidim šta će mi biti ponudjeno, jer ne želim glavobolje kada počnem da radim. Predsednik kluba ne pobedjuje, on ne igra, niti može da odlučuje ko će biti na terenu, a ko na klupi", rekao je Murinjo za "As".

"Za te stvari su nadležni profesionalci - trener i članovi stručnog štaba. Uveren sam da je trener izuzetno važan u čitavoj strukturi kluba, jer on mora da drži pod kontrolom sve sektore koji su povezani sa prvim timom", rekao je Murinjo.

Iako je "Marka" objavila da su Murinjo i Peres usaglasili sve najvažnije stavke ugovora, madridski kub još nije zavnično saopštio da li će raskinuti ugovor sa Manuelom Pelegrinijem.

Nakon što je u subotu sa Interom osvojio Ligu šampiona, Murinjo je rekao da želi da preuzme Real, ali je danas ipak nagovestio da to možda nije sasvim izvesno.

"Želim da se sastanem sa nekim vodećim ljudima Reala, sa kojima nisam razgovarao. Moram da ih upoznam i da čujem šta oni od mene tačno žele i pod kojim uslovima", rekao je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: