Održana 12. "Zokijeva regata"

Memorijalna 12. jedriličarska „Zokijeva regata“, održana je u nedelju na Dunavu, oko Ratnog ostrva.

Izvor: MT

Nedelja, 23.05.2010.

17:41

Default images

Regata je posvećena majoru Zoranu Radosavljeviću, jedriličaru i pilotu elitne 127. eskadrile Ratnog vazduhoplovstva Vojse Jugoslavije „Vitezovi“.

Radosavljeivć je poginuo 26. marta 1999. godine, braneći nebo naše zemlje. Prvoplasirani u klasi "Krstaš" bila je jedrilica "Atrakcija" sa kormilarom Aleksandrom Đorđevićem iz jedriličarskog kluba "La Mar" iz Beograda.

U klasi "Mikro" jedrilica "NN" sa kormilarom Dejanom Antićem iz jedriličarskog kluba Zemun koji je i bio domaćin regate.

Po nepovoljnim vremenskim uslovima i povremeno jakoj kiši i vetru, učestvovalo 17 jedrenjaka iz Beograda, Niša, Novog Sada, Palića i Vojne akademije, sa više od 50 članova posada.

Juče, prvog dana regate, takmičili su se mladi do 14 godina u klasi "Optimist". Od 33 takmičara, prva je kroz cilj prošla Ivona Kosor iz Jedriličarskog kluba "Beograd", drugolasirani bio je Luka Erac član JK "Gemaks", a trećeplasrirana Larisa Buljovčić iz JK "Palić". Organizatori regate su Udruženje "Regata Zoran Radosavljević", JK "Zemun" i JK "La Mar" iz Beograda, u saradnji s Ministarstvom odbrane Srbije.

Pokrovitelj manifestacije je grad Beograd.

Regata se od 2006. godine održava u Beogradu, paralelno sa istoimenom manifestacijom koja se od 1999, u septembru, održava u Boki Kotorskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: