Kastroneves na polu na Indiju 500

Brazilac Elio Kastroneves startovaće sa pol pozicije na ovogodišnjem izdanju legendarne trke Indijanapolis 500, koja se vozi 30. maja.

Izvor: JT

Nedelja, 23.05.2010.

13:41

Default images

Vozač Penske tima je tako došao do četvrtog pola na ’dvorištu cigli’ u karijeri došao prosečnom brzinom od 367 km/h.

Kastroneves se tako izjednačio na drugom mestu po broju pol pozicija na Indiju u istoriji sa Ej Džejom Fojtom i Reksom Mejsom. Rekordan broj pol pozicija na jednoj od najpoznatijih svetskih trka ostvario je Rik Mirs, čak šest.

Kastronevesu, koji je do sada tri puta pobedio na Indijanapolisu 500, u prvom startnom redu naredne nedelje pridružiće se timski kolega Australijanac Vil Pauer i aktuelni šampion Indy car serije Dario Frankiti iz Velike Britanije, koji je 2007. godine trijumfovo na toj trci.

Pol pozicija, koju nisam očekivao, je fantastičan rezultat. Veoma je teško takmičiti se na ovom nivou i nekad je potrebno čak ići preko svojih granica. Tokom kvalifikacija mi nije sve vreme bilo zabavno, ali je sve to deo posla”, rekao je Kastroneves.

Novi format kvalifikacija odredio je koji vozači će startovati na prva 24 mesta, dok će ostalih deset biti odlučeno u nedelju. Da bi se trka učinila još neizvesnijom, posle kvalifikacija devet najbržih vozača se u toku popodneva vratilo na stazu na borbu za pol poziciju. Kastroneves je prvi izašao na stazu i kasnije niko nije uspeo da ga nadmaši.

Iza prve trojice na startu slediće još jedan vozač Penske tima Rajan Brisko, Kanađanin Aleks Tagliani, Skot Dikson, član Čip Ganasi tima, Amerikanci Grejem Rejel i Ed Karpenter, vozač Njuman Has tima Hideki Muto i Britanac Tovsend Bel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: